Acasă » Petrol și Gaze » Specialiștii Delgaz Grid fac cursuri de pregătire în realitatea virtuală

Specialiștii Delgaz Grid fac cursuri de pregătire în realitatea virtuală

13 martie 2019
Consumatori
energynomics

Sistemul de învățare în realitatea virtuală, pus la dispoziția Centrului de Educație Profesională în domeniul Electricitate de la Suceava al companiei Delgaz Grid, simulează un spațiu tridimensional ce reproduce fidel o stație electrică de transformare, oferind un mediu de interacțiune cu echipamentele specifice acestui tip de instalații energetice, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Cursanții exersează, în mediul virtual, o serie de manevre pe care ulterior le vor executa în activitatea curentă, în mediul real, din stațiile electrice de transformare. Astfel, personalul tehnic are posibilitatea de a executa, fără riscuri, manevre în cadrul unei stații de transformare virtuale, ceea ce îl va ajuta să obțină deprinderile și cunoștințele necesare operării și manevrării echipamentelor în condiții de siguranță.

În cadrul acestui sistem performant de învățare sunt descrise cinci scenarii de lucru, electricienii fiind solicitați să realizeze operații diverse: alegerea echipamentelor de protecție specifice, utilizarea sistemului SCADA (achiziție de date și control de la distanță), manevre cu întreruptoare de medie tensiune, înlocuirea unor siguranțe, trecerea consumului de energie electrică de pe un transformator pe altul. Peste 200 electricieni și ingineri din domeniul exploatării stațiilor de transformare a energiei își vor îmbunătăți performanțele profesionale cu ajutorul sistemului de pregătire în realitate virtuală

Investiția pentru achiziționarea acestui echipament a fost de 100.000 euro.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *