Acasă » Petrol și Gaze » CIS GAZ construiește două conducte de gaze naturale

CIS GAZ construiește două conducte de gaze naturale

13 martie 2019
Petrol și Gaze
energynomics

CIS GAZ, specializată în construcții de conducte și furnizare de servicii pentru industria de petrol și gaze, a semnat două contracte de investiții cu SNTGN Transgaz. Primul contract, în valoare de 33,5 milioane lei, este de refacere a traseului conductei de transport gaze naturale pe ruta Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat. CIS GAZ va construi o conductă cu un diametru de 500 mm, termenul de finalizare stabilit fiind ianuarie 2020.

Proiectul reprezintă o reconsidere a conductei proiectată în urmă cu 8 ani pe tronsonul Craiova Segarcea, conform proiectului tehnic elaborat de SC Gazproiect Brașov, conform investenergy.ro. Potrivit reprezentanților CIS GAZ, prin implementarea acestuia se urmărește alimentarea cu gaze naturale a sudului Olteniei contribuind astfel la creșterea nivelului de trai și confort al populației. De asemenea, proiectul aduce valoare adăugată prin eficientizarea procesului de încălzire a locuințelor, dar și de protejare a mediului înconjurător, prin alimentarea gospodăriilor cu gaze naturale și reducerea consumului de combustibili.

Al doilea contract de investiție semnat de CIS GAZ cu Transgaz, în valoare de 22,5 milioane lei, prevede construcția unei conducte de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad – Ștei. Practic, CIS GAZ va realiza prima etapă a conductei, tronson Mintia-Brad, județul Hunedoara. Proiectul are drept scop alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Hunedoara, Arad și Bihor conform proiectului tehnic elaborat de SC Gazproiect SA Brașov. Conducta va avea o lungime de 35 km și are termen de finalizare estimat în aprilie 2020.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *