Acasă » Petrol și Gaze » Anca Dragu (E.ON): Era de așteptat ca oficialii CE să declanșeze infringement-ul împotriva României

Anca Dragu (E.ON): Era de așteptat ca oficialii CE să declanșeze infringement-ul împotriva României

14 martie 2019
Consumatori
energynomics

Era de așteptat ca oficialii Comisiei Europene să demareze procedura de infringement împotriva României în sectorul gazelor, întrucât OUG 114/2018 încalcă tratatul de bază al UE și principiile de piață internă, a declarat, miercuri, fostul ministru de Finanțe Anca Dragu, în prezent director general adjunct, E.ON România.

„Era de așteptat (să fie declanșată procedura de infringement – n.r.), pentru că OUG încalcă tratatul de funcționare a UE, principiile de bază de piață internă. S-a declanșat prima etapă, primul pas a fost făcut. Îngrijorătoare este plafonarea prețului, alocarea de cantități și, de asemenea, Comisia consideră că ordonanța de urgență nu protejează consumatorul vulnerabil, așa cum este motivat în expunerea de motive”, a spus Dragu într-o conferință de profil, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, în perioada următoare Guvernul trebuie să clarifice aceste suspiciuni pe care Comisia le-a pus pe masă.

„Suntem la dispoziția autorităților pentru clarificări în acest sens”, a adăugat Dragu.

Pe 7 martie, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere pentru nepunerea corectă în aplicare a anumitor cerințe prevăzute de Directiva privind gazele naturale (Directiva 2009/73/CE) și de Regulamentul privind siguranța furnizării de gaze (Regulamentul UE 2017/1938).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *