Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » SOCAR va ridica nivelul investiţiilor în România la 100 de milioane de euro

SOCAR va ridica nivelul investiţiilor în România la 100 de milioane de euro

30 iunie 2015
Consumatori
Bogdan Tudorache

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a investit până în prezent 50 de milioane de euro în România şi va aloca o sumă similară în următorii 2-3 ani pentru extinderea reţelei de benzinării, a declarat Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al SOCAR, citat de Mediafax.

„Avem cu siguranţă planuri de extindere în România. Am deschis 32 de benzinării în România, am făcut investiţii de 50 milioane euro în economia din România şi am angajat circa 400 de persoane. Însă plănuim să facem mai mult de atât, iar primul pas va fi să creştem numărul staţiilor de alimentare cu carburant şi al volumului de vânzări pe piaţa locală. Mai precis, până la sfârşitul acestui an vom deschide 3 sau 4 noi benzinării. Iar în cursul anului viitor reţeaua va creşte cu încă 10 staţii. Şi vom continua aşa încă trei-patru ani, să inaugurăm câte zece benzinării pe an în România”, susţine Baylarbayov, conform Bursa.

Reprezentantul SOCAR spune că o parte din benzinării vor fi construite de la zero, iar altele vor fi cumpărate şi rebranduite. Compania nu are în plan să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească, pe care o consideră „o piaţă mare, promiţătoare”, dar va continua extinderea.

Oficialul SOCAR consideră: „De la nivelul de 32 de benzinării ne gândim să creştem numărul acestora până la 150-200 benzinării, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii ţări, însă în special în partea de nord, aici în Capitală dar şi în alte oraşe mari”.

Carburanţii vânduţi de companie provin din mai multe surse, SOCAR cumpărând petrol de la rafinăriile din România, dar şi din afara ţării, a spus Vitaliy Baylarbayov.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *