Acasă » Petrol și Gaze » SOCAR este interesată de distribuția gazelor în Bulgaria

SOCAR este interesată de distribuția gazelor în Bulgaria

24 iulie 2018
Consumatori
energynomics

Compania de stat din Azerbaidjan SOCAR este interesată de distribuția gazelor în Bulgaria, a declarat directorul companiei SOCAR Balkan, Murad Heydarov.

În 2015, guvernul bulgar a prezentat un set de proiecte privind cooperarea în domeniul energiei cu Azerbaidjanul, potrivit Novinite.com.

În special, Azerbaidjanul a fost invitat să participe la construcția unor stații de alimentare, să investească în construcția de instalații de depozitare a petrolului și a gazelor și rafinării de petrol.

„Sfera intereselor SOCAR în Bulgaria include mai multe proiecte potențiale, însă distribuția gazului este în prezent pe ordinea de zi”, a spus Heydarov, citat de presa bulgară.

Interesul SOCAR în asigurarea aprovizionării cu gaz a orașelor bulgare a fost exprimat și anterior, în cursul unei întâlniri a primului-ministru al Bulgariei, Boiko Borisov, cu președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, în ianuarie. SOCAR a investit deja cu succes în acest sector în Georgia și poate folosi această experiență și în Bulgaria.

Reprezentanții SOCAR au prezentat experților bulgari din cadrul Ministerului Energiei o serie de aspecte legate de legislația gazelor, a celei privind subvențiile în distribuția gazelor pentru consumatorii casnici, alegerea gazelor naturale ca sursă de energie, avantajele competitive ale gazelor, în comparație cu alte surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *