Acasă » Regenerabile » Silcotub investește 97 mil. lei într-un proiect solar de circa 20 MW la Călăraşi

Silcotub investește 97 mil. lei într-un proiect solar de circa 20 MW la Călăraşi

20 februarie 2024
Regenerabile
energynomics

Silcotub a demarat un proiect solar cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,2 MWp în Călăraşi, în valoare de aproape 97 milioane lei (TVA inclus), conform unui comunicat al companiei.

Din totalul investiției, valoarea maximă nerambursabilă este de 29 milioane de lei fără TVA, iar contribuția proprie se ridică la circa 68 de milioane de lei. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, termenul de predare fiind decembrie 2024.

Obiectivul general al proiectului este producția de energie din surse regenerabile solare, prin instalarea de noi capacități de producere a energiei din surse regenerabile (capacitate cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,216 MWp).

Prin implementarea proiectului se va realiza o producție totală de energie electrică din surse regenerabile în cuantum de 30,7 MWh/an, respectiv de 614 MWh în 20 ani.

Prin intermediul proiectului se urmărește și realizarea unei reduceri a gazelor cu efect de seră, respectiv o scădere anuală estimată a gazelor cu efect de seră în cuantum de 18.971 echivalent tone de CO2.

Silcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici şi, din 2004, este parte a companiei Tenaris – lider mondial în producția şi furnizarea de produse tubulare şi servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol şi gaze şi multe alte aplicații industriale încă din 2004.

Un comentariu la „Silcotub investește 97 mil. lei într-un proiect solar de circa 20 MW la Călăraşi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *