Acasă » Electricitate » Shell lucrează cu ABB pentru 2,5 milioane de puncte de încărcare electrice până în 2030

Shell lucrează cu ABB pentru 2,5 milioane de puncte de încărcare electrice până în 2030

2 mai 2022
Electricitate
energynomics

ABB E-mobility a semnat un acord-cadru global cu compania Shell pentru furnizarea întregului portofoliul ABB de stații de încărcare în curent continuu (DC) și alternativ (AC) „end to end”. Shell și-a propus să opereze peste 500.000 de puncte de încărcare la nivel global până în 2025 și 2.500.000 până în 2030, fie la locații rezidențiale, comerciale sau puncte de vânzare Shell cu amănuntul. O a doua provocare este reprezentată de viteza de încărcare, unde intervine portofoliul de stații de încărcare ABB, care include încărcătorul Terra 360.

Gama de soluții ABB pornește de la stația de încărcare de perete AC pentru instalații rezidențiale, de birouri sau în locații de vânzare cu amănuntul până la Terra 360, ideală pentru stații de alimentare cu combustibil, stații de încărcare urbane, parcări comerciale și aplicații pentru flote.

„Suntem încântați să sprijinim Shell în realizarea obiectivului său de a crea o rețea globală de încărcare”, a declarat Frank Muehlon, CEO al ABB E-mobility. “Având acces la întreaga gamă a portofoliului nostru de încărcare, ne asigurăm că Shell poate selecta cea mai potrivită soluție pentru fiecare tip de utilizare, facilitând încărcarea pentru cât mai mulți utilizatori, indiferent de locația lor.”

ABB este lider mondial în soluții de încărcare pentru vehicule electrice și totodată partenerul de alegere pentru cei mai mari producători de vehicule electrice din lume și operatori de rețele de încărcare pentru vehicule electrice la nivel național, cu vânzări de peste 680.000 de încărcătoare pentru vehicule electrice în peste 85 de piețe; peste 30.000 de încărcătoare rapide DC și 650.000 de încărcătoare AC, inclusiv cele vândute prin Chargedot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.