Acasă » Interes general » Sectorul privat trebuie încurajat să ajute Europa să renunțe la resursele energetice din Rusia

Sectorul privat trebuie încurajat să ajute Europa să renunțe la resursele energetice din Rusia

12 septembrie 2023
Interes general
energynomics

Europa de Sud-Est trebuie să se diversifice pentru a putea renunța la resursele energetice din Rusia, iar acest obiectiv poate fi atins prin cooperarea transatlantică în domeniul securității energetice și cu sprijin public pentru investițiile sectorului privat.

„Este vital ca partenerii de la Washington, Bruxelles și București, precum și din alte părți, să susțină această inițiativă cât mai mult posibil de dragul Europei și de dragul Alianței transatlantice în ansamblu. Așa cum tocmai a subliniat ministrul Energiei, acest sprijin trebuie să vină atât din sectorul public, cât și din cel privat, dar este esențial ca sprijinul public să existe, astfel încât să încurajeze investițiile în sectorul privat”, a declarat generalul James L. Jones, fost consilier pentru securitate națională al președintelui Statelor Unite și președinte executiv emerit al Consiliul Atlanticului.

În mare parte, diversificarea față de energia importată din Rusia a fost deja realizată, dar acesta trebuie să fie, de asemenea, un efort transatlantic care să rămână în vigoare constant pe o perioadă lungă de timp.

Jones a adăugat că „Europa unificată” trebuie să sprijine pe cât posibil Ucraina în războiul său cu Rusia și acest sprijin începe cu susținerea regiunii celor Trei Mări în parcursul de a slăbi și reduce anvergura „armei energetică a Moscovei”.

În acest sens, importurile Europei de NLG din SUA au fost cruciale iarna trecută și vor fi încp și mai importante iarna viitoare.

El a adăugat că sectorul privat trebuie să fie mobilizat în cea mai mare măsură pentru a face investițiile necesare pentru transformarea energetică a statelor din regiunea celor trei Mări, iar o soluție ar putea fi crearea unei Camere de Comerț a celorTrei Mări.

Generalul James L. Jones a fost unul dintre vorbitorii care au participat la o conversație de nivel înalt despre oportunitățile și proiectele de finanțare pe care sectorul energetic românesc le oferă în cadrul inițiativei 3SI, într-un eveniment paralel organizat de Energynomics și de asociația Centrul Român al Energiei cu prilejul celui de-al 8-lea Summit al Inițiativei Treilor Mări de la București.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *