Acasă » Petrol și Gaze » Secretarul OPEC despre deficitul de 1 trilion de dolari în investiții: „Semințe ale viitoarei crize energetice globale”

Secretarul OPEC despre deficitul de 1 trilion de dolari în investiții: „Semințe ale viitoarei crize energetice globale”

energynomics

Secretarul General al OPEC, Mohammad Barkindo, a declarat că una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă în prezent sectorul energetic este lipsa de investiții. Industria petrolieră a înregistrat un deficit de 1.000 de miliarde de dolari în investiții în perioada 2015-2016, a declarat Barkindo, potrivit CNBC.

Șeful OPEC a afirmat că principiile ofertei și ale cererii sunt puternice și a subliniat că referința de 100 de milioane de barili pe zi este tot mai aproape, pentru prima dată în istorie. Însă sentimentul investitorilor este că „dacă tendința ultimilor ani continuă …am putea avea parte de o viitoare criză energetică globală pe care nimeni nu vrea să o vadă”, a spus Barkindo.

Pe parcursul ultimilor ani, volatilitatea severă a devenit normă și lipsa de certitudine cu privire la durata ciclului va continua, a spus Barkindo, adăugând că impactul ciclului a afectat negativ activitatea de investiții.

„Nu există nicio îndoială că piețele financiare continuă să aibă un impact asupra petrolului, în special asupra petrolului fizic”, a declarat el. „Acesta este un domeniu pe care ne-am luptat, pentru a înțelege dinamica și complexitatea piețelor sofisticate”.

El a declarat pentru CNBC că oficialii OPEC s-au întâlnit cu reprezentanții unor fonduri de risc și alte entități ale comunității financiare, luni, la Houston.

Șeful companiei Aramco din Arabia Saudită a declarat, la conferința CERAWeek, că industria petrolieră va avea nevoie de investiții de 20.000 de miliarde de dolari în următorii 25 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *