Acasă » Electricitate » Schneider Electric modernizează tablourile electrice ale Spitalului Militar din Brașov

Schneider Electric modernizează tablourile electrice ale Spitalului Militar din Brașov

18 noiembrie 2021
Distribuţie
Energynomics

Schneider Electric a furnizat tablourile pentru modernizarea infrastructurii electrice a pavilionului A – Chirurgie și ATI – din cadrul Spitalului Militar de Urgență Regina Maria din Brașov.

”Ne-am dorit să realizăm lucrări de reabilitare și modernizare la acest pavilion, mai cu seamă în contextul în care acesta acomodează secția de Chirurgie și ATI, prin urmare, era necesară aducerea blocului operator și a saloanelor de terapie intensivă la nivelul normelor actuale de construcție și siguranță a pacienților”, menționează col. Doru Telembeci, Directorul administrativ al Spitalului.

Pavilionul functiona cu tablouri electrice vechi de peste 30 de ani, care aveau nevoie de modernizare pentru a deservi în condiții de siguranță toate echipamentele medicale instalate între timp. Întreaga durată de derulare a proiectului de modernizare, de la nota conceptuală până la recepția finală a fost de circa 3 ani.

„Suntem conștienți că infrastructura electrică a unui spital este esențială pentru buna desfășurare a actului medical”, spune Adrian Georgescu – Adca Proiect, cel care a elaborat proiectul de instalații electrice.

Tablourile electrice Smart Prisma Med de la Schneider Electric combină avantajele sistemului IT medical cu cele date de înalta fiabilitate și siguranță în funcționare dovedite ale întreruptoarelor electrice, într-o soluție unitară, provenind de la un singur furnizor.

Beneficiile majore ale implementării acestor solutii vizează creșterea siguranței pacienților și a personalului medical prin reducerea riscului de șocuri electrice, creșterea disponibilității pentru instalarea de noi echipamente și optimizarea costurilor de întreținere pe perioada de funcționare a spitalului.

„Obiectivul nostru este să susținem administrațiile spitalelor și instituțiile guvernamentale de resort în procesul foarte necesar de modernizare a infrastructurii electrice a clădirilor, în așa fel încât echipamentele medicale moderne să poată fi instalate și operate în siguranță, și astfel să contribuim la construcția unor spitale sigure, reziliente și eficiente”, susține Lucian Enaru, Director General Schneider Electric Romania.

Până în acest moment, aproximativ 300 de tablouri cu soluții Smart Prisma Med de la Schneider Electric protejează instalațiile electrice ale sălilor de operație și terapie intensivă din peste 25 de spitale publice și private din România.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *