Acasă » Interes general » Enel X și Mastercard inaugurează laboratorul de inovare FinSec în Israel

Enel X și Mastercard inaugurează laboratorul de inovare FinSec în Israel

18 noiembrie 2021
Interes general
energynomics

Enel X, linia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, și Mastercard au inaugurat astăzi Laboratorul de Inovare FinSec în parcul hi-tech „Gav-Yam Negev” din Be’er Sheva, Israel. Laboratorul de inovare FinSec promovează inovarea în domeniul fintech, cu scopul de a transforma ideile și soluțiile generate de start-up-urile inovatoare israeliene în produse și servicii comerciale.

„Inaugurarea Laboratorului FinSec este un punct important de reper, care ne permite să ne continuăm călătoria în promovarea inovării în sectorul fintech, valorificând ecosistemul de start-up-uri israeliene de top”, a declarat Francesco Venturini, CEO al Enel X. „Colaborarea cu startup-urile dintr-unul dintre cele mai inovatoare ecosisteme din sectorul Fintech ne va permite să integrăm soluțiile acestora în portofoliul de afaceri Enel X Financial Services, lărgind gama de servicii pe care le putem oferi clienților noștri, susținând și accelerând în același timp dezvoltarea acestor start-up-uri inovatoare.”

„Laboratorul FinSec este cel mai recent pas în călătoria spre inovare a Enel în Israel, țara care găzduiește primul Hub de inovare al Grupului, pe care l-am deschis în 2016, la Tel Aviv. Până acum, am întâlnit peste 1.200 de start-up-uri și am lucrat cu peste 50”, a declarat Ernesto Ciorra, Head of Innovability® la Enel. „Israelul oferă un ecosistem de inovare uimitor și suntem încântați să facem parte din acesta. Cu sprijinul Autorității pentru Inovare din Israel și ministrului Finanțelor, lansăm Laboratorul FinSec. Pentru noi, este esențial să ne unim forțele cu jucătorii care împărtășesc angajamentul nostru de a depăși granițele inovării, valorificând oportunitățile oferite de tehnologiile inovatoare pentru a crea valoare durabilă pentru toți.”

La eveniment au participat peste 150 de persoane din întreaga industrie, precum și directori de top din cadrul Enel și Mastercard. Agenda a inclus participarea lui Yigal Unna, director general al Direcției Naționale Cibernetice Israel; Dror Bin, CEO al Autorității pentru Inovare din Israel; Yoni Mor, director la Ministerul Finanțelor; Ruvik Danilovici, primarul orașului Be’er Sheva; și Sidney Gottesman, CEO al Laboratorului FinSec.

Enel X și Mastercard au investit în construcția și infrastructura tehnologică a Laboratorului de inovare FinSec, de 480 de metri pătrați, care va oferi start-up-urilor spații cu tehnologii de ultimă generație ce simulează producția, pe baza datelor din realitate. În plus, laboratorul va oferi start-up-urilor oportunitatea de a dezvolta noi produse cu sprijinul profesionist al mentorilor israelieni și internaționali.

De la începutul operațiunilor Laboratorului FinSec, peste 100 de start-up-uri israeliene dintr-o gamă largă de sectoare – inclusiv securitate cibernetică, internetul obiectelor, case/orașe inteligente, biometrie, managementul identității, portofele digitale, operațiuni bancare deschise, detectarea fraudei și incluziune financiară – au aplicat la program. După un proces extins de evaluare internă, cinci start-up-uri au fost selectate pentru a conduce un proiect Proof of Concept (PoC) care va avea loc în următoarele șase luni.

Laboratorul Finsec confirmă strategia și angajamentul Enel de a investi în activități de inovare deschisă în cele mai avansate ecosisteme din lume, cum ar fi Israelul.

Enel a deschis primul său hub de inovare la Tel Aviv în 2016 pentru a profita la maximum de numeroasele oportunități de colaborare cu start-up-urile din țară și a construit relații puternice cu părțile interesate din ecosistem, inclusiv cu Autoritatea pentru Inovare din Israel (IIA) și cu alte fonduri importante de capital de risc și incubatoare. În plus, în 2017, Enel a fondat Infralab, un incubator de inovare dedicat rețelelor și infrastructurilor inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *