Acasă » Electricitate » Hidro » Directori noi pentru Hidroelectrica, Elcen și Conpet

Directori noi pentru Hidroelectrica, Elcen și Conpet

31 martie 2014
Electricitate
energynomics

Administratorul judiciar al Hidroelectrica a numit un nou director financiar, Gabriela Mihăilescu, fost director executiv adjunct al OTP Bank, înlocuindu-l în funcţie pe Lucian Aurel Cocoş, trecut pe postul de manager al departamentului contabilitate, control şi planificare.

„Directorul Financiar al Hidroelectrica gestionează un buget de aproximativ 3 miliarde de lei şi are în subordine 2 manageri de departament, 7 directori economici de sucursale şi 78 de economişti (…). În perioada 2001-2002 a lucrat ca economist în cadrul Ambasadei Franţei în București, pentru ca în perioada 2002-2005 să activeze în cadrul departamentului de buget şi control de gestiune din cadrul BRD-GSG. În 2012 a fost numit CFO şi deputy CEO al OTP Bank, poziţie pe care a ocupat-o până în prezent”, se arată în comunicatul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Am fost impresionată de rezultatele obținute de Hidroelectrica în mandatul lui Remus Borza ca administrator judiciar al companiei. Împreună cu dânsul și cu ceilalți profesioniști care se vor alătura zilele următoare echipei de management, vom încerca să arătăm adevăratul potențial al companiilor de stat, ca piloni de stabilitate socială și vectori de creștere economică”, a declarat în comunicat Gabriela Mihăilescu, noul director financiar al Hidroelectrica.

Recent, Adrian Gheorghe, fost director financiar în cadrul producătorul de conserve Mandy Food, a fost numit în poziţia de manager al departamentului financiar în cadrul unui program de schimbare a 80% din managementul companiei de hidroenergie, atât în executiv cât și în sucursale, în următoarele două luni.

Elcen are un nou director general

Ministrul delegat al Energiei a anunţat recent că vrea să înceapă un program de eficientizare a Elcen, care ar urma să includă şi schimbarea conducerii producătorului de energie electrică şi termică. Luni, directorul general al Elcen, Dan Ştefan Cetacli, a fost înlocuit în funcţie de un fost manager al Dalkia România, Gabriel Ignat, informează Departamentul pentru Energie. Dan Cetacli a fost la conducerea ELCEN din mai 2010.

Noul şef al Elcen este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, Facultatea de Energetică, şi a lucrat anterior la Dalkia România, în funcţia de manager studii proiecte mari. Anterior, el a fost manager de proiect la Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE), în intervalul mai 2010 – noiembrie 2013.

Trei demiteri la Conpet pentru nereguli la achiziții publice

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, i-a solicitat directorului general al Conpet să facă toate formalitățile pentru demiterea a trei directori din cadrul companiei de stat din pricina unor sesizări legate de nereguli la unele achiziţii publice. Cei avuți în vizor sunt directorul general adjunct Narcis Florin Stoica, directorul direcţiei de operare Nicolae Dobromir şi şeful serviciului de achiziţii şi logistică Vasile Crişan. Cei trei au ales să-și dea demisia în avans, nu au așteptat să fie demiși.

„Această măsură a fost luată de ministrul delegat pentru Energie în urma primirii mai multor sesizări în legătură cu deficienţele înregistrate în sistemul de achiziţii publice al Conpet. Deficienţele au fost semnalate în special în ceea ce priveşte organizarea licitaţiilor privind achiziţionarea serviciilor de transport pe calea ferată, contract cu o valoare de peste 10 milioane de euro”, se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Energie. Încercările de favorizare a anumitor agenţi economici au început la jumătatea anului 2013, potrivit comunicatului.

„Le solicit şi pe această cale tuturor angajaţilor Departamentului pentru Energie, dar şi salariaţilor de la oricare dintre societăţile, la care departamentul exercită în numele statului român calitatea de administrator să-şi facă treaba cu profesionalism şi să-şi păstreze intactă integritatea. Guvernul are o toleranţă zero faţă de cei care cred că pot dispune după bunul plac de banii companiilor de stat”, a adăugat Ministrul delegat al Energiei.

Conpet operează transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor cu ţiţei şi cu derivate ale acestuia. Din data de 5 septembrie 2013, acţiunile emise de Conpet se tranzacţionează pe Bursa de Valori Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *