Acasă » Electricitate » RWE sistează pensionările anticipate pe măsură ce Germania intensifică utilizarea cărbunelui pentru a înlocui gazul rusesc

RWE sistează pensionările anticipate pe măsură ce Germania intensifică utilizarea cărbunelui pentru a înlocui gazul rusesc

22 iunie 2022
Electricitate
energynomics

RWE, cea mai mare companie energetică din Germania, a sistat pensionarea anticipată a angajaților, ca reacție la decizia guvernului de a crește utilizarea energiei pe bază de cărbune, în timp ce rezervele de gaz sunt scăzute, transmite postul public de radio ARD. Pentru ca centralele pe bază de lignit să funcționeze mai mult decât se aștepta anterior, compania va folosi, de asemenea, lucrători nou-instruiți și externi pentru a acoperi cerințele de personal, ceea ce înseamnă sute de noi locuri de muncă, a declarat un purtător de cuvânt al RWE pentru Rheinische Post, potrivit CLEW.

RWE are trei centrale electrice de 300 de megawați oprite în prezent din motive de securitate, care pot fi repornite la cererea guvernului federal. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, urmărește să fie redusă utilizarea gazului pentru producerea de energie și în industrie, având în vedere reducerea livrărilor rusești. În acest scop, mai multe centrale electrice pe cărbune vor înlocui, pe cât posibil, producția de electricitate din centralele pe gaz. Acest lucru va face posibilă și umplerea depozitelor de stocare a gazelor din Germania.

Compania de stat Gazprom a declarat săptămâna trecută că va reduce drastic fluxurile prin conducta Nord Stream din cauza problemelor tehnice cauzate de sancțiunile occidentale, iar Habeck a numit mișcarea o „decizie politică”. Fluxurile reduse de gaz ar putea pune în pericol ținta Germaniei de a-și umple depozitele de gaz aproape complet pentru iarna care vine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *