Acasă » Petrol și Gaze » Exporturile de petrol rus spre Asia au crescut cu 58% după invazia Ucrainei

Exporturile de petrol rus spre Asia au crescut cu 58% după invazia Ucrainei

22 iunie 2022
Petrol și Gaze
energynomics

Unele națiuni au interzis importul de petrol rus în urma invaziei din Ucraina. Potrivit unei analize CryptoMonday, sancțiunile au forțat Rusia să-și regândească relațiile comerciale, punând mai mult accent pe Asia. Site-ul conchide că exporturile de petrol ale Rusiei către Asia au crescut cu 58% de la începutul invaziei din Ucraina. Această creștere a majorat oferta inițială de la 1,2 milioane de barili pe zi (BPD) în regiune, la 1,9 milioane BPD.

„Rusia trebuie să facă niște alegeri grele în urma sancțiunilor”, spune CEO-ul CryptoMonday, Jonathan Merry. El continuă: „Embargourile economice cu care se confruntă obligă Rusia să ia în considerare piețe alternative. Acest lucru este vizibil prin extinderea livrărilor în Asia, în special în China și India. Își folosește prețurile foarte reduse pentru a crește cota de piață în regiune”.

Exporturile crescute au avut un cost semnificativ pentru Rusia. Țara a fost nevoită să reducă prețul țițeiului pentru a atrage cumpărători asiatici. Un raport Bloomberg indică faptul că taxele pentru petrolul rusesc s-au redus cu 10% , de la 6,81 USD/baril la 6,11 USD/baril.

Aceste cifre sunt cu 27% mai mici decât maximele din aprilie 2022, de 8,30 USD/baril.

Datele pieței arată că Asia absoarbe 50% din țițeiul transportat pe mare din Rusia. Acesta este un salt semnificativ față de cele aproximativ 33% pe care regiunea le-a cumpărat înainte de invazia din Ucraina. Și, după cum s-a menționat anterior, China și India iau partea leului din aceste transporturi. China ia aproximativ 1 milion BPD, în creștere față de aproape 600.000 în februarie. Între timp, India și-a mărit cota de 24 ori, de la cei 25.000 BPD pe care i-a importat în februarie.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.