Acasă » Petrol și Gaze » Rusia ar urma să-şi majoreze exporturile de petrol în T4

Rusia ar urma să-şi majoreze exporturile de petrol în T4

22 septembrie 2021
Import-Export
Energynomics

Rusia ar urma să-şi majoreze în trimestrul patru exporturile sale de petrol din Ural prin porturile de la Marea Baltică, datorită producţiei posibil mai ridicate şi a scăderii sezoniere a cererii interne de produse petroliere, se arată într-o analiză publicată marţi de Reuters.

Exporturile totale de petrol rusesc ar urma să crească cu 2,1% în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni.

Grupul OPEC+ (compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători, inclusiv Rusia) şi-a majorat producţia după ce atenuarea restricţiilor a majorat cererea de ţiţei.

Conform graficului de export, Rusia va majora exporturile de petrol din Ural prin porturile de la Marea Baltică (Primorsk şi Ust-Luga) cu peste 16%, la 18,7 milioane de tone, în trimestrul patru din 2021, comparativ cu precedentele trei luni, conform Agerpres.

Livrările din Ural şi din Siberia prin portul Novorossiisk de la Marea Neagră ar urma să se menţină nemodificate, la 6,1 milioane de tone, din cauza vremii nefavorabile.

Creşterea preţurilor gazelor naturale pe plan global, precum şi o iarnă mai rece în Europa şi Asia ar putea duce la majorarea cererii pentru petrol, astfel încât cotaţia barilului de ţiţei Brent ar putea ajunge la 80 de dolari în trimestrul patru din 2021, au avertizat luni analiştii de la Goldman Sachs.

Anul acesta, cotaţia barilului de ţiţei a urcat cu peste 40%, în urma redresării cererii de petrol, pe măsură ce economia mondială îşi revine din pandemia de coronavirus.

Deşi impactul asupra economiei mondiale a variantei Delta a coronavirusului reprezintă încă o mare necunoscută, nu se va înregistra o diminuare a cererii de petrol prognozate pentru 2021 şi 2022, a previzionat recent Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *