Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Rusia ameninţă Europa cu creşterea preţului gazelor

Rusia ameninţă Europa cu creşterea preţului gazelor

1 august 2014
Consumatori
energynomics

Sancţiunile anunţate de Uniunea Europeană vor avea „inevitabil drept rezultat o creştere a preţurilor pe piaţa energiei din Europa”, a afirmat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din Rusia, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

“A pune obstacole cooperării cu Rusia în domeniul energetic” constituie “o măsură necugetată şi iresponsabilă”, notează MAE rus. Ministerul rus de Externe critică totodată într-un mod neobişnuit de drastic politica Uniunii Europene.

“Politica UE nu se mai bazează astăzi pe fapte verificate, ci este dictată de Washington”, declară MAE rus, adăugând că aceste “sancţiuni antiruse ilustrează incapacitatea Uniunii Europene de a juca un rol autonom în problemele mondiale.”

Această reacţie a MAE de la Moscova vine după ce marţi ambasadorii UE au ajuns la un acord, în premieră, de a impune sancţiuni de ordin economic Rusiei, ca urmare a implicării sale în conflictul din estul Ucrainei.

Şi Washingtonul a anunţat marţi noi sancţiuni la adresa Rusiei, ceea ce a determinat MAE rus să avertizeze că SUA şi politica lor “destructivă” şi lipsită de perspectivă ar putea avea pentru Washington consecinţe “foarte concrete.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *