Acasă » Regenerabile » Roxana Mircea, REI: Alegerea consultanților profesioniști, esențială pentru reușita proiectelor

Roxana Mircea, REI: Alegerea consultanților profesioniști, esențială pentru reușita proiectelor

28 iunie 2023
Electricitate
energynomics

Alegerea unor profesioniști în elaborarea proiectelor de producere a energiei din surse regenerabile sau de eficiență energetică este crucială pentru atragerea finanțărilor necesare, a declarat Roxana Mircea, Managing Partner la REI Grup, în cadrul evenimentului “Eficiență energetică pentru tranziție energetică” organizat la Oradea de Energynomics împreună cu Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei.

”Sunt foarte mulți bani care vin, dar sfatul nostru este să vă alegeți cu mare grijă consultantul. Verificați firmele înainte, cereți cifre, cereți garanții contractuale. Am avut foarte multe proiecte pregătite care apoi nu și-au mai găsit sursele de finanțare”, a atras atenția Roxana Mircea.

Această situație se întâmplă inclusiv din cauză că numărul de proiectanți specializați este extrem de redus la nivel național. O veste bună este însă că agențiile de dezvoltare regională din țară au renunțat să mai solicite proiectele tehnice firmelor care caută finanțări.

”Absolut toată piața a transmis că nu există nici proiectanți, nici bani și nici timp să facă astfel de proiecte. În plus, sunt și niște costuri”, a adăugat Mircea.

REI este un grup de companii de consultanță, respectiv REI Finance Advisors, REI International Consulting și Touched Marketing specializate în elaborarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de investiții, atât pe fonduri europene nerambursabile, cât și prin scheme de ajutor de stat.

Compania este activă de 10 ani în acest domeniu, perioadă în care a finanțat peste 1.000 proiecte finanțate, dintre care peste 800 au fost implementate.

Conferința de la Oradea a fost a doua dintr-o serie de 5 programate de platforma de comunicare Energynomics, Fondul Român pentru Eficiența Energiei – FREE și Direcția pentru Eficiență Energetică din cadrul Ministerului Energiei. Proiectul este finanțat prin Granturile Norvegiene 2014-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *