Acasă » Petrol și Gaze » Processing » Rompetrol: Repornirea instalaţiilor de la Rafinăria Petromidia depinde de volumul lucrărilor de reparaţii

Rompetrol: Repornirea instalaţiilor de la Rafinăria Petromidia depinde de volumul lucrărilor de reparaţii

23 iulie 2021
Petrol și Gaze
Gabriel Avăcăriței

Repornirea în siguranţă a instalaţiilor tehnologice de la Rafinăria Petromidia depinde atât de volumul lucrărilor de reparaţii şi de verificare a utilajelor şi echipamentelor afectate de incidentul din 2 iulie, cât şi de procurarea într-un timp cât mai scurt posibil a echipamentelor, în vederea înlocuirii celor afectate, se menţionează într-un comunicat al Rompetrol.

În prezent, compania efectuează o serie de analize şi evaluări tehnice în vederea realizării volumului de lucrări de reparaţie necesar, cu suportul antreprenorului său general – Rominserv, şi a altor companii cu expertiză în domeniu, urmând să stabilească precis acţiunile şi măsurile în vederea reluării activităţilor de producţie, în deplină siguranţă şi securitate în muncă, potrivit Agerpres.

Până la repornirea instalaţiilor afectate, compania va continua să asigure necesarul de produse petroliere către benzinăriile Rompetrol şi să-şi onoreze obligaţiile contractuale către partenerii comerciali, atât din stocurile proprii cât şi cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International.

În prezent, angajaţii Rafinăriei Petromidia efectuează munca în conformitate cu specificul activităţii şi în condiţiile prevăzute de Codul Muncii şi de Contractul Colectiv de Muncă, participând în mod activ la acţiunile desfăşurate pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor afectate.

În urma incidentului din 2 iulie, cercetările derulate de autorităţi sunt în desfăşurare.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *