Acasă » Interes general » Economics&Markets » ABB cumpără ASTI și introduce noua generație de automatizare flexibilă cu Roboți Mobili Autonomi

ABB cumpără ASTI și introduce noua generație de automatizare flexibilă cu Roboți Mobili Autonomi

22 iulie 2021
Economics&Markets
Gabriel Avăcăriței

ABB va achiziționa ASTI Mobile Robotics Group (ASTI), un producător mondial de roboți mobili autonomi (AMR), care deține un portofoliu larg în toate aplicațiile majore activate de suita software a companiei. Aceasta va completa oferta de robotică și automatizare al companiei ABB, care devine astfel singura companie care va oferi un portofoliu complet pentru următoarea generație de automatizări flexibile.

Achiziția, o parte esențială a strategiei de creștere externă a ABB, a fost semnată pe 19 iulie și se preconizează că se va încheia la mijlocul anului 2021. Părțile au convenit să nu dezvăluie niciun detaliu cu privire la prețul de achiziție.

 width=

Sami Atiya, Președintele business-ului Robotics & Discrete Automation al ABB și Veronica Pascual Boé, ASTI CEO

Fondată în 1982, ASTI are sediul central în Burgos, Spania și numără peste 300 de angajați în Spania, Franța și Germania. Compania este deținută în majoritate de Veronica Pascual Boé, care este și CEO. Alți acționari includ investitorul european de Growth Buyout, Keensight Capital. ASTI deține una dintre cele mai mari flote instalate de AMR-uri ale Europei și are o bază largă de clienți în domeniile auto, logistică, alimentară și băuturi și produse farmaceutice în 20 de țări. Din 2015, compania s-a bucurat de o creștere anuală de aproape 30% și vizează venituri de aproximativ 50 de milioane de dolari în 2021.

„Având un portofoliu lider în industrie, o suită cuprinzătoare de software și o expertiză profundă în domenii de creștere, ASTI reprezintă alegerea perfectă pentru noi, deoarece venim în sprijinul clienților noștri cu viitoarea generație de automatizare flexibilă”, a declarat Sami Atiya, președintele business-ului ABB Robotics & Discrete Automation. „Este o mare schimbare pentru clienții noștri, deoarece aceștia se adaptează fiecărui consumator și profită de oportunitățile oferite de schimbările semnificative survenite în cererea consumatorilor.”

AMR-urile vor contribui la atingerea unui grad de flexibilitate fără precedent, de la producție, logistică, intra-logistică și aprovizionare până la medii de vânzare cu amănuntul și asistență medicală. Acest lucru va ajuta clienții ABB să înlocuiască liniile de producție liniare de astăzi cu rețele complet flexibile, în care AMR-urile inteligente manipulează în mod autonom materiale, piese și produse finite între stații de lucru inteligente conectate, în fabrici, centre logistice, laboratoare, magazine sau spitale .

Portofoliul AMR al companiei ASTI, lider în domeniul industrial, include vehicule de remorcare/tractor autonome, soluții de livrare produse către persoane, unități de transport și mutare de cutii, precum și o ofertă software cuprinzătoare, variind de la navigație și control al vehiculelor, gestionarea flotei și a comenzilor până la sisteme de trasabilitate integrate în cloud. Acestea vor fi integrate cu portofoliul de roboți ABB, automatizarea mașinilor, soluțiile modulare și suita software, inclusiv RobotStudio®, instrumentul de simulare și programare al ABB Robotics, creând astfel un portofoliu unic și complet de automatizare pentru clienții ABB.

Achiziția ABB Robotics vine la scurt timp după anunțurile companiei de a extinde automatizarea robotizată pentru noi sectoare și utilizatori noi, inclusiv lansarea noilor sale familii de roboți GoFa ™ și SWIFTI ™ și anunțul că va avansa automatizarea în industria construcțiilor.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Etichete:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *