Acasă » Petrol și Gaze » Procesare » Rominserv va încasa 1 miliard de dolari pentru modernizarea rafinăriei Pavlodar, Kazahstan

Rominserv va încasa 1 miliard de dolari pentru modernizarea rafinăriei Pavlodar, Kazahstan

2 august 2013
Petrol și Gaze
energynomics

Compania Rominserv, din grupul Rompetrol, a semnat un contract în valoare de peste un miliard de dolari pentru lucrări de modernizare şi creştere a capacităţii de prelucrare de la 5 milioane la 7 milioane de țiței pe an pentru rafinăria Pavlodar din Kazahstan, deținută de compania KazMunayGaz.

În prima fază a proiectului, Rominserv va asigura proiectarea şi procurarea materialelor şi a echipamentelor necesare construcţiei de noi instalaţii, dar şi pentru modernizarea celor existente. În cadrul programului vor fi modernizate un număr de 10 instalaţii și vor fi construite șase instalații noi.

Referindu-se la avantajele comparative pe care le are Rominserv, director general al companiei Kanat Bekmurza a afirmat că expertiza şi experienţa dovedite de Rominserv în realizarea unor proiecte similare din cadrul rafinăriilor Grupului au asigurat selectarea companiei drept contractor general al proiectului de la rafinăria Pavlodar.

pavlodar 3
Rafinăria Pavlodar, situată în partea de nord-est a Kazahstanului, a fost construită în 1978, fiind proiectată pentru procesarea ţiţeiului din vestul Siberiei. Grupul KazMunayGas a achiziționat rafinăria în 2009. În 2010 a căutat investitori dornici să o preia, dar sub controlul KazMunayGaz Pavlodar a devenit cea mai mare unitate de producţie a produselor petroliere din Kazahstan şi cea mai modernă din regiunea Asiei Centrale.

Rominserv este contractorul general al Grupului Rompetrol, susţinând dezvoltarea operaţiunilor şi activităţilor acestuia de rafinare, marketing şi trading, dar şi explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM și transport. Rominserv a preluat în 2001 activităţile şi experienţa internațională dobândite de Rompetrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *