Acasă » Petrol și Gaze » Romgaz demarează licitația pentru creșterea capacității de extracție depozitul Bilciurești

Romgaz demarează licitația pentru creșterea capacității de extracție depozitul Bilciurești

7 februarie 2024
Explorare și producție
energynomics

Romgaz, producătorul național de gaze care prin filiala sa Depogaz administrează majoritatea depozitelor de înmagazinare a gazelor din România, a demarat procedura de creștere a capacității zilnice de extracție din depozitul Bilciurești, conform e-nergia.ro.

“Creșterea capacității zilnice de extracție gaze naturale în depozitul Bilciurești” este procedura lansată de Romgaz în sistemul electronic de achiziții publice în data de 5 februarie, potrivit datelor de pe platforma de licitații.

Compania așteaptă oferte până la data de 21 martie. Contractul are o valoare estimată de 601 milioane de lei și este împărțit în trei loturi. Finanțarea este asigurată și din fonduri europene prin mecanismul Connecting Europe Faciliy.

Potrivit caietului de sarcini, scopul este creșterea capacității zilnice de extracție din depozitul Bilciurești cu 40%, până la un nivel de 20 de milioane de metri cubi pe zi, dar și “creşterea capacitații de înmagazinare cu 108 milioane mc/ciclu, obținând o capacitate de înmagazinare totală de 1.418 milioane mc/ciclu”.

Mai sunt vizate și “extinderea portofoliului de servicii de înmagazinare cu servicii complexe care integrează printre altele flexibilitatea in operare si prestarea de servicii de echilibrare respectiv realizarea unei infrastructuri desuprafața cu un grad mare de flexibilitate care sa permită inversarea rapida a ciclului de inmagazinare (injecție în timpul ciclului de extracție sau extracție în timpul ciclului de injecție”, dar și “Contribuția la îndeplinirea regulii N-1 la nivel regional în conformitate cu Reglementarea EU1938/2017. Implementarea proiectului asigură o creştere a indicatorului N-1de la 106,3% până la 114,58%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *