Acasă » Regenerabile » Bulgaria şi România lucrează la un cadru de proiecte energetice comune, e vizat eolianul offshore

Bulgaria şi România lucrează la un cadru de proiecte energetice comune, e vizat eolianul offshore

7 februarie 2024
Eolian
energynomics

Ministerele Energiei din Bulgaria şi România lucrează la un cadru general pentru proiecte energetice comune, a declarat marți, la Bucureşti, secretarul de stat în Ministerul bulgar al Energiei Nikolai Nikolov, transmite BTA.

„Cooperăm foarte bine cu România. În ultimele şase luni am lucrat din greu cu colegii români pentru a pune la punct un cadru general pentru proiecte”, a declarat Nikolai Nikolov, citat de Agerpres.

Oficialul bulgar a adăugat că are încredere în potențialul proiectelor în domeniul energiei eoliene offshore combinat cu potențialul Mării Negre.

„Putem face regiunea şi mai atractivă pentru investitori”, a spus Nikolov.

El a apreciat că este sarcina guvernelor naționale să creeze un mediu favorabil pentru investiții.

„În urmă cu două săptămâni am introdus o lege în Bulgaria cu privire la dezvoltarea energiei eoliene. Acum legea este în Parlament şi credem că va trece. Însă, trebuie să lucrăm şi cu opinia publică, pentru că auzim voci că va afecta turismul din Bulgaria. Oamenii sunt îngrijorați că asta va afecta potențialul turismului. Pescarii spun că le vor scădea capturile. ONG-urile sunt îngrijorate că asta va reduce biodiversitatea în Marea Neagră. Acesta este un domeniu nou pentru regiunea noastră, pentru Bulgaria şi România. Trebuie să ne facem temele”, a subliniat secretarul de stat.

La finalul intervenției sale, Nikolai Nikolov şi-a exprimat speranța că Marea Neagră poate deveni un hub energetic regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *