Acasă » Interes general » România și Ungaria trebuie să aibă încredere și să facă bani împreună

România și Ungaria trebuie să aibă încredere și să facă bani împreună

11 noiembrie 2022
Dezvoltare profesională
energynomics

România și Ungaria sunt ca yin și yang și ar putea crea un parteneriat de afaceri pe termen lung dacă vor reuși să capete încredere reciproc și ar dacă vor reuși să lase deoparte paranoia istorică dintre cele două țări.

„Este un deceniu complicat și cred că în loc să fim paranoici ar trebui să facem bani împreună. Putem face ca lucrurile să avanseze. Văd Ungaria și România ca pe yin și yang. Și cred că în următorul deceniu, dacă vom reuși să creăm încredere între entitățile private, putem depăși orice alte elemente de paranoia competitivă care au existat istoric între cele două națiuni”, a declarat Radu Magdin, CEO Smartlink Communications, în cadrul conferinței „Abordare regională Budapesta: Cooperare” organizate de Energynomics.

În opinia sa, instabilitățile politice au fost slăbiciunea strategică a României, dar următorul deceniu ar putea oferi mai multă stabilitate țării. Pe de altă parte, România este încă prinsă și va continua să fie prinsă încă cel puțin trei ani în zona de „potențial”, dar sunt câteva avantaje care ar trebui luate în considerare.

Unul dintre ele este dimensiunea țării, locuită de aproape 20 de milioane de oameni, iar aceasta ar putea fi o oportunitate pentru sectorul privat maghiar de a investi în România. În al doilea rând, România este favorabilă pieței libere, iar companiile maghiare au posibilitatea de a investi nu numai în Transilvania, ci și în Moldova sau în partea de sud a României. Toate aceste oportunități sunt completate de viitoarele surse de finanțare de origine anglo-saxonă care vor atrase de România în contextul războiului din Ucraina.

„Suntem pe partea dreaptă a istoriei în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Cred că vom vedea venind spre România nenumărate fluxuri monetare de origine anglo-saxonă (…)”, a adăugat Magdin.

Conferința „Abordare regională Budapesta: Cooperare” a fost organizată de Energynomics, cu susținerea partenerilor noștri: ABB România, Kawasaki Gas Turbine Europe, Volt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *