Acasă » Electricitate » Import-Export » România îşi asigura miercuri peste 86% din consumul de electricitate din surse regenerabile

România îşi asigura miercuri peste 86% din consumul de electricitate din surse regenerabile

3 iunie 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

România îşi asigura peste 86% din consumul naţional de energie electrică din surse regenerabile, miercuri în jurul prânzului, şi exporta aproximativ 1.500 de MW, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţional în timp real, postate pe site-ul Transelectrica.

Astfel, la ora 11:35, energia hidro producea 3.513 MW, urmată de cea eoliană – 2.195 MW. Alte surse regenerabile erau solarul – 487 MW şi biomasa – 87 MW, potrivit Agerpres.

Sursele convenţionale asigurau 1.055 MW (cărbune), 699 MW (nuclear) şi 663 MW (hidrocarburi).

Consumul ţării, la ora menţionată, era de 7.222 MW, producţia – de 8.681 MW, iar diferenţa de 1.459 MW era exportată.

De asemenea, miercuri, România are şi cea mai ieftină piaţă spot de energie din regiune, cu o medie de 64,71 euro pe MWh, potrivit operatorului bursier OPCOM.

Spre comparaţie, în ţările cu care România este cuplată, Ungaria, Cehia şi Slovacia, energia costă 65,72 euro pe MWh.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *