Acasă » Interes general » AFM: Aproape 400 de mașini verzi vândute prin programul de subvenții

AFM: Aproape 400 de mașini verzi vândute prin programul de subvenții

3 iunie 2021
Interes general
Gabriel Avăcăriței

Peste 20.400 de persoane fizice s-au înscris la producători și dealeri auto în cadrul Programului Rabla Clasic 2021, până în prezent fiind achiziţionate 9.498 de autovehicule şi 61 motociclete, a anunţat luni Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

De asemenea, pentru persoane juridice, a fost publicată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu o nouă listă conţinând 118 dosare acceptate pentru 197 autovehicule. Au fost consemnate şi 3 contestaţii pentru 4 autovehicule.

Totodată, în cadrul Programului Rabla Plus 2021, s-au înscris la producători și dealeri auto, 3.994 persoane fizice, iar până în prezent au fost achiziţionate 390 autovehicule noi (252 pur electrice, 137 hibrid plug-in şi o motocicletă electrică), potrivit Agerpres.

Potrivit datelor AFM, pentru persoane juridice au fost publicate încă 105 dosare acceptate pentru 172 autovehicule electrice, dintre care 58 electrice – hibride şi 114 autovehicule pur electrice.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic este 150 de zile de la data emiterii, respectiv 240 zile pentru Programul Rabla Plus, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autovehiculului nou.

Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” pentru acest an au demarat pe data de 26 aprilie.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *