Acasă » Electricitate » Import-Export » România exporta peste 1.800 de MW de electricitate marţi dimineaţa

România exporta peste 1.800 de MW de electricitate marţi dimineaţa

18 mai 2021
Electricitate
Gabriel Avăcăriței

România a exportat marţi dimineaţa o cantitate semnificativă de electricitate, de peste 1.800 de MW, pe fondul unei producţii mari de energie regenerabilă, potrivit datelor privind starea sistemului energetic naţionale, postate în timp real pe site-ul Transelectrica şi analizate de Agerpres.

Astfel, la ora 11:30, consumul ţării era de 7.261 MW, producţia, de 9.122 MW, iar diferenţa de 1.861 de MW era exportată.

Hidrocentralele acopereau 36% din producţie, iar turbinele eoliene – 28% din total.

Alte surse de producţie cărbune – 10,56%, hidrocarburi – 10,50%, nuclear – 7,7%, fotovoltaic – 6,2%, biomasă – 0,7%.

Întreaga ţară se află marţi, până la ora 23:00, sub atenţionare Cod galben de intensificări susţinute ale vântului şi cantităţi însemnate de apă, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Autor: Gabriel Avăcăriței

Jurnalist experimentat atât în mass-media tradiționale, cât și în cele noi, Gabriel este redactorul șef al energynomics.ro din 2013. Excelentele sale abilități de comunicare, organizare a informației și editare sunt puse la treabă zi de zi, pentru a dezvolta proiectele platformei de comunicare energynomics.ro: site-ul, revista, emisiunea TV și evenimentele proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *