Acasă » Interes general » ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica către Vinci Energies

ROCA Investments a finalizat vânzarea Frigotehnica către Vinci Energies

29 noiembrie 2021
Interes general
energynomics

ROCA Investments, o companie a Impetum Group, anunță finalizarea tranzacției prin care vinde Frigotehnica, lider național și regional pe piața soluțiilor de frig, către Vinci Energies, holdingul din România al gigantului Vinci – lider mondial în construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste 50 miliarde de euro, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate, astfel încât tranzacția a fost finalizată în 26 noiembrie 2021.

„Frigotehnica va începe un capitol nou de dezvoltare cu obiectivul de a deveni centru de excelență în frig în Europa Centrală și de Est. Performanța Frigotehnica din ultimii ani reprezintă un certificat al filozofiei noastre de business și de investiții, care presupune skin & soul in the game. Mulțumim tuturor colegilor și partenerilor pentru profesionalismul de care au dat dovadă în tot acest proces”, a spus Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments, Președinte al Consiliului de Administrație Frigotehnica.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care ROCA Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară, operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste 32 milioane de euro și are perspective de creștere spectaculoasă.

„Exit-ul Frigotehnica a fost un proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele ROCA Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul şi anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance şi rigurozitate pe durata întregului proces şi a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem”, a spus Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație ROCA Investments.

Exiturile nu definesc modelul de business ROCA Investments, însă sunt realizate atunci când nivelul maximum de input ca investitor a fost atins într-o companie. Strategia ROCA Investments este dezvoltarea durabilă și susținerea companiei pe termen lung, iar toate deciziile de business sunt aliniate acesteia. Mai mult, componenta socială a proiectului și cea educațională construiește mai mult de atât. ROCA Investments creează un ecosistem menit să contribuie prin ceea ce face la dezvoltarea culturii antreprenoriale, însănătoșirea mediului de business și formarea unei noi generații de manageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *