Primăria Bucureștiului are, începând de vineri, un nou buget

0

Bogdan Tudorache

După negocieri intense, consilierii generali din partide diferite au ajuns la un consens în ceea ce privește bugetul final al Primăriei Capitalei. Astfel, ei votează vineri, în jurul orelor 15.30, în cadrul unei ședințe, noul buget, care vine cu ajustări de venituri de circa 1 miliard de lei față de forma inițială.

”Nu e un buget perfect, dar e pasul necesar şi corect pentru a începe investiţiile în Capitală”, spune primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El a precizat că discuţiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat “progresele sperate”.

”Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea”, a scris pe facebook primarul Capitalei.

”Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare”, a mai spus el.

”Susțin, de aceea, sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile. Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții”.

Premierul Florin Cîţu a avertizat la începutul săptămânii că adoptarea unui buget al Capitalei trebuie să aibă loc cât mai repede, întrucât nu vor fi susţinute de la bugetul naţional întârzieri care să ducă la noi incapacităţi de plată.

Share.

Lasă un comentariu