Nicușor Dan anunță proiecte de 7 mld. euro prin PNRR, crearea unei centrale provizorii la CET Titan, electrificarea transportului

1

Bogdan Tudorache

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat astăzi că PMB a depus proiecte de 7 miliarde de euro ce vor fi finanțate prin fonduri europene, prin intermediul Planului de Reziliență (PNRR), printre care și crearea unei centrale termice provizorii la CET Titan, precum și noi proiecte de electrificare a transportului. El a mai anunțat, într-o conferință de presă, că Primăria urmează să extindă liniile de tramvai și achizițiile de tramvaie, să creeze o nouă linie de metrou ușor și să transforme autobuzele diesel în autovehicule electrice.

”Avem un set de proiecte pentru termoficare – ele însumează 1 miliard de euro”, a spus el. Totodată, proiectele pentru protecția mediului însumează 900 de milioane de euro.

Anterior, Nicușor Dan anunțase o nouă centrală termică la CET Titan.

”Am avut astăzi o discuție cu echipa de conducere a Ministerului Energiei, dar și cu reprezentanți de la Elcen și Termoenergetica, referitor la situația termiei din Capitală și soluțiile pe care le putem implementa pentru servicii mai bune oferite cetățenilor. Am convenit cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, asupra necesității creării unei centrale provizorii la fostul CET Titan. Circuitul apei dinspre CET Sud și zona de nord este foarte lung. Din acest motiv, se reduce presiunea apei, ceea ce duce la furnizarea căldurii sub parametrii normali”, a scris pe facebook joi Primarul Capitalei.

”Creăm, astfel, o centrală provizorie care va permite furnizarea căldurii și apei calde la parametri optimi și va reduce considerabil avariile la rețeaua de termoficare.

Facem pași importanți pentru ca bucureștenii să aibă iarna viitoare garanția unor condiții decente în locuințe. Am început deja lucrările de reparații la 15 kilometri de conductă din totalul de 53 prevăzuți în acest an, pentru alți 40 de kilometri demarăm licitațiile și vom atrage fonduri europene pentru lucrări în acest domeniu”, a mai afirmat Nicușor Dan.

Share.

1 Comment

Lasă un comentariu