Complexul Energetic Hunedoara anunță investiții de 60 milioane de euro

0

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va investi 60 de milioane de euro pentru dezvoltarea minelor viabile din Valea Jiului, dar și pentru eficientizarea transportului de cărbune astfel încât în cel mult doi ani pierderile să fie eliminate și să devină profitabil, a declarat joi secretarul de stat în Departamentul pentru Energie Maricel Popa. Totodată, acesta a declarat că la CEH există tehnologie performantă de extracție a cărbunelui

“Săptămâna trecută Complexul Hunedoara a primit bani pentru dezvoltarea producţiei de cărbune. Cărbunele costă acum 100 lei pe gigacalorie şi ar trebui să ajungă la un cost de 65 lei”, a afirmat Maricel Popa. Acesta a amintit și o afimație a directorului general al Complexului Energetic Oltenia, care spune că urmărește o producție la un preț care să fie primit bine de piață.

Finanțarea pentru proiectele avute în vedere la CEH este asigurată din surse interne și din bani primiți de la Guvern. Oficialul guvernamental a subliniat că investiția de acolo este foarte necesară sub raportul găsirii de clienți nu numai pe piața internă dar și pe cea regională, mai ales că CEH a reușit să exporte circa 300 de MW energia produsă cel mai scump din țară în Ucraina, Bulgaria, Serbia şi Ungaria.

Share.

Lasă un comentariu