Acasă » Petrol și Gaze » Transport » Rominserv oferă servicii de consultanță în modernizarea unei rafinării din Kazakhstan

Rominserv oferă servicii de consultanță în modernizarea unei rafinării din Kazakhstan

1 noiembrie 2013
Petrol și Gaze
energynomics

Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, va furniza servicii de consultanță managerială, engineering, achiziții și supervizare în cadrul proiectului de modernizare a rafinăriei Shymkent din Kazakhstan, un proiect evaluat la aproximativ 1,6 miliarde de dolari. Contractul Rominserv se ridică la 8 milioane de dolari.

Experiența dovedită de Rominserv în modernizarea a două rafinării importante din România, dar și implicarea în alte proiecte din Kazakhstan au determinat selectarea Rominserv pentru acest proiect.

“Expertiza Rominserv în modernizarea rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, implicarea sa în proiecte similare la unitățile de prelucrare a țițeiului din Kazakhstan, ne-au permis extinderea serviciilor și la rafinăria Shymkent. În prezent, compania este implicată în lucrări și servicii în trei proiecte importante în Kazakhstan, contribuind la creșterea capacităților interne de rafinare, trecerea de la Euro 2 la Euro 4/5 dar și în construcția Platformei Petrochimice Integrate în regiunea Atyrau”, a declarat directorul general al Rominserv.

Rafinăria ce trebuie modernizată este deținută de Petrokazakhstan Oil Products, o companie ce are ca acționari cu participații egale KazMunayGaz și compania chineză CNPC. Rafinăria prelucrează până la 5,2 milioane de tone de țiței pe an.

După finalizarea proiectului, rafinăria Shymkent va putea rafina combustibil care să îndeplinească standardele de calitate Euro 4 și Euro 5, iar capacitatea de extindere va fi extinsă la 6 milioane de tone de țiței pe an. Rafinăria reprezintă o treime din capacitarea de rafinare a Kazakhstanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *