Hidroelectrica modernizează cinci stații de 20kV pe sectorul Olt Superior

0

Hidroelectrica a semnat contractul pentru modernizarea stațiilor de 20 kV Voila, Viștea, Arpașu, Scoreiu și Avrig, amplasate pe sectorul Olt Superior. Lucrările, estimate inițial la 1,39 milioane lei fără TVA, urmează a fi executate de un consorțiu condus de Energotehnica, valoarea contractului fiind de circa 1,2 milioane lei (fără TVA).

”Ne-am propus lucrări de anvergură pe zona de modernizare și retehnologizări, care să consolideze obiectivele pe care societatea noastră le are în portofoliu. După modernizarea stațiilor de 110 kV, realizată de Hidroelectrica prin contractul semnat în anul 2019 cu TIAB, continuăm lucrările pe sectorul Olt Superior cu modernizarea stațiilor de transformare de 20kV. Intenția noastră este de a introduce cât mai multe din capacități într-un nou ciclu de viață și exploatare,astfel încât să avem siguranța că acestea vor răspunde cu promptitudine și eficiență la orice solicitări ale sistemului energetic național”, a declarat Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica.

Celulele care intră actualmente în componența stațiilor de 20 kV vor fi înlocuite în totalitate cu celule prefabricate noi, metalice, închise, de interior. De asemenea, celula pentru LEA va fi echipată cu întreruptor debroșabil, iar celula de transformator va fi dotată cu siguranțe fuzibile montate pe cărucior debroșabil.

Oltul Superior cuprinde sectorul dintre acumularea Venetia (Hoghiz) și confluența cu râul Lotru, are o lungime de 145 km si o cădere brută de 131 m și este alcătuit din 11 centrale, distingându-se trei subsectoare diferite.

Sectorul Voila – Avrig cuprinde cinci trepte de egală cădere, cu o diferență de nivel de 10 metri. Centralele hidroelectrice de pe acest sector sunt: Voila, Viștea, Arpașu, Scoreiu și Avrig, acestea totalizând o putere instalată de 71 MW și având o producție medie de energie de 174,3 GWh/an.

Share.

Lasă un comentariu