Acasă » Electricitate » Ringhel are soluția pentru a automatiza integrarea în platforma online de schimbarea a furnizorului

Ringhel are soluția pentru a automatiza integrarea în platforma online de schimbarea a furnizorului

26 iulie 2022
Digitalizare
energynomics

În luna iunie, ANRE a pus la dispoziție accesul la platforma online de schimbarea a furnizorului (POSF), implementată în cadrul unui proiect european prin care piața românească se va putea alinia la noile cerințe care prevăd ca, până în anul 2026, procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se realizeze în 24 de ore, în orice zi a săptămânii.

În acest context, toți jucătorii din piață – furnizorii de energie electrică și gaze naturale (EE și GN), operatorii de rețea (EE și GN), Părțile Responsabile cu Echilibrarea (PRE) și furnizorii de ultimă instanță – au obligația legală ca, în cel mai scurt timp, să găsească soluții de conectare automată și menținerea conectării între POSF și sistemele informatice proprii.

Pentru a veni în întâmpinarea pieței în acest demers, Ringhel a pus împreună know-how-ul, tehnologia, analiza de business și implementarea integrării cu POSF, oferind o soluție la cheie.

În urma unei analize detaliate privind fluxurile de date din procesul de schimbare a furnizorului, precum și cerințele de stabilitate și securitate a datelor, Ringhel a creat o soluție customizată pentru integrarea companiilor cu POSF, care se va realiza la nivel de date, nu la nivel de interfață. Varianta aleasă de specialiștii Ringhel oferă o soluție robustă și scalabilă, care va putea fi ușor modelată la schimbările ulterioare ale cerințelor tehnice. Integrarea utilizează tehnologia no-code PROCESIO construită de Ringhel, care va automatiza transferul de date între orice ERP sau soluție informatică de la companiile de energie și POSF, fără ca acestea să fie nevoite să facă integrări specifice, ci doar să ofere acces la datele din sisteme. Marele avantaj în această abordare este că tehnologia PROCESIO se va adapta la sistemele companiilor și nu invers, eficientizând astfel resursele implicate și optimizând timpul de implementare.

Tehnologia no-code PROCESIO este nouă și inovativă pentru acest tip de integrări, oferind flexibilitate și ușurință în automatizarea oricărui proces, o experiență de utilizare intuitivă și necesită un timp scurt de înțelegere și învățare, afirmă reprezentanții Ringhel.

În condițiile unei piețe dinamice, cu un cadru legislativ schimbător, jucătorii din piață trebuie să se adapteze rapid, într-un mod agil și eficient. Acest lucru implică un proces de digitalizare intens și o pot face doar alături de parteneri tehnologici proactivi și profesioniști. Cu o experiență de 15 ani în software de energie, Ringhel deține expertiza necesară pentru a realiza integrarea cu POSF, atât pentru furnizorii, cât și distribuitorii de energie electrică și gaze naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *