Acasă » Regenerabile » Enel X a încheiat un acord cu Ferrari pentru construcția unui parc solar de 1,5 MW

Enel X a încheiat un acord cu Ferrari pentru construcția unui parc solar de 1,5 MW

26 iulie 2022
Regenerabile
energynomics

Creșterea cantității de energie produsă din resurse proprii, reducând în același timp ponderea emisiilor de CO2 în atmosferă se află la baza unui  parcurs etic spre sustenabilitate, la nivel de mediu și economic. Enel X, divizia de servicii inovatoare a Grupului Enel, a semnat un acord important cu Ferrari, unul dintre brandurile de top din sectorul global de lux, care va avea ca rezultat construirea unei centrale fotovoltaice la sediul istoric Prancing Horse din Maranello. Cu o putere totală maximă de 1.535 kWp și peste 3.800 de panouri solare, sistemul Enel X va acoperi o parte din nevoile de consum ale mai multor zone ale sediului Ferrari. În plus, Enel X va livra un proiect inovator în ceea ce privește tehnologia și designul, personalizat pentru Ferrari: o parcare acoperită off-grid 100% care permite producerea de energie printr-un sistem fotovoltaic de 5,5 kWp cu panouri bifaciale și un sistem de stocare de 20 kWh pe bază de acumulatori. Sistemul va permite mașinilor hibride ale companiei și viitoarelor mașini complet electrice Ferrari să fie încărcate cu energie solară. Performanța acestuia va fi monitorizată prin Sistemul de Management al Energiei Enel X, care va afișa datele în timp real pe un ecran LCD integrat în infrastructură.

„Suntem foarte mândri că am semnat un acord cu Ferrari, o companie italiană de excelență și una dintre cele mai prestigioase mărci din lume, care a ales soluțiile tehnologice ale Enel X pentru a face mai sustenabil sediul central din Maranello, un loc legendar pentru toți pasionații de motoare”, a spus Francesco Venturini, șeful Enel X. „Vom oferi Ferrari un sistem personalizat pentru producția proprie de energie care va avea o contribuție decisivă la reducerea emisiilor de CO2, diminuând cheltuielile cu energia ale companiei. Acest parteneriat ne consolidează poziția de lider în dezvoltarea și implementarea soluțiilor pentru accelerarea tranziției energetice și pentru a le permite partenerilor noștri să-și atingă propriile obiective îndrăznețe de decarbonare.”

Proiectul gândit pentru Ferrari este alcătuit din patru secțiuni diferite, prima fiind deja în curs de construcție pe acoperișul uneia dintre clădirile sediului. Odată ce devine complet operațional, întregul proiect va avea ca rezultat reducerea emisiilor cu peste 18.500 de tone de CO2 în 25 de ani, echivalentul a aproximativ 740.000 de tone pe an. Uzina va permite companiei să producă 1.626.802 kWh/an. Acest proiect confirmă abordarea strategică a Enel X cu privire la utilizarea energiei în conformitate cu principiile tranziției energetice, posibilă datorită unui ecosistem de soluții integrate de eficiență energetică în producție și procese auxiliare, electrificarea consumului, generare distribuită și programe de flexibilizare pentru a contribui la stabilitatea rețelei electrice, generând în același timp câștiguri suplimentare pentru companii. Portofoliul de produse și servicii este integrat în funcție de nevoile personalizate ale clienților, de la analiza preliminară, prioritizarea, implementarea și măsurarea impactului proiectelor asupra amprentei de carbon a companiei și a produselor specifice. Toate acestea se bazează pe obiectivul strategic de a transforma energia dintr-un cost într-o oportunitate economică și de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *