Acasă » Electricitate » Restart Energy a finalizat două proiecte solare de 300.000 de euro pentru Com Divers

Restart Energy a finalizat două proiecte solare de 300.000 de euro pentru Com Divers

23 mai 2024
Electricitate
energynomics

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro, investiția beneficiarului urmând să fie amortizată în aproximativ 3 ani.

„Proiectele de tip rooftop au o putere cumulată de 416 kWp şi au fost instalate pe acoperişul a două hale industriale aparținând beneficiarului, situate în Piteşti, județul Argeş, respectiv comuna Budeşti, județul Vâlcea”, se arată în documentul citat.

Cele două centrale fotovoltaice sunt formate din 928 panouri ce acoperă o suprafață totală de 3.200 mp. Panourile vor produce în total 416 MWh de energie pe an, însemnând aproximativ 60% din necesarul energetic al companiei.

Panourile solare reduc cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 160 de tone pe an iar deşeurile radioactive cu 1,4 kg pe an.

„Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon”, se mai spune în comunicat.

Conform companiei, atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât şi creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent şi securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon şi îmbunătățirii politicilor ESG.

„Panourile fotovoltaice asigură descentralizarea. Beneficiile operaționale şi financiare sunt evidente, şi, pe de altă parte, contribuim la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a amprentei de carbon”, a afirmat Daniel Lazăr, administrator Com Divers, în comunicatul citat.

La rândul său, Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy, a subliniat că accesul facil şi abundent la surse proprii de energie ieftină şi regenerabilă este un element esențial pentru a putea susține o industrie modernă.

„Sustenabilitatea, energia verde, solară, fie că este istalație tip rooftop sau sol, oferă clientului predictibilitate a costului şi saving de energie în cadrul proceselor sale de aproximativ 50%. Proiectele de energie solară implementate de Restart Energy până în acest moment, prin Divizia Solar, au produs aproximativ 20,54 Gwh de energie verde, iar pentru 2024 obiectivul nostru este de a dubla această cantitate”, a menționat Armand Domuța.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță şi proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori Bucureşti, având codul REO26.

Restart Energy este o companie din prima linie în domeniul energiei care deține capital mixt româno-american.

Com Divers este o companie specializată în transport intern şi internațional de mărfuri, oferind servicii integrate de logistică şi expediții. Compania dispune de un service autorizat pentru autocamioane şi semiremorci şi comercializează piese de schimb şi accesorii auto pentru autovehicule de mare tonaj.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *