Acasă » Electricitate » Stassis, PPC: Trebuie să majorăm investițiile în rețele de distribuție în toată Europa

Stassis, PPC: Trebuie să majorăm investițiile în rețele de distribuție în toată Europa

23 mai 2024
Distribuţie
energynomics

Investițiile în rețele de energie electrică trebuie dublate în toată Europa, iar în România acestea ar trebui să ajungă la 1,2 miliarde euro pe an, de la 600 milioane euro în prezent, a declarat, miercuri, Georgios Stassis, CEO al PPC şi vicepreşedinte al Eurelectric, la o conferință de presă organizată în cadrul Eurelectric Power Summit.

„Trebuie să dublăm investițiile în rețelele de distribuție de energie electrică în toată Europa şi este valabil şi în Europa de Sud-Est. De exemplu, în Grecia, vom depăşi anul acesta nivelul de 500 de milioane de euro (comparativ cu 150 de milioane de euro în urmă cu cinci ani) şi va trebui să dublăm la un milliard de euro. În România, investițiile în distribuția de energie electrică (toți operatorii din țară) sunt de aproximativ 600 de milioane de euro pe an şi va fi necesar să dublăm la 1,2 miliarde de euro”, a spus Stassis, conform Agerpres.

El a subliniat, totodată, că sursele de energie regenerabilă schimbă modul de funcționare a sistemului şi că vor apărea noi modele de business, precum stocarea prin hidrocentrale cu pompaj sau baterii.

„Dacă înainte termocentralele asigurau energia în bandă, vedem cum în prezent rolul lor se mută către echilibrare, ceea ce este foarte important, pentru că asigură flexibilitate şi avem nevoie de flexibilitate în sistem. De asemenea, vor apărea noi modele de business, stocare, prin hidrocentrale cu acumulare prin pompaj, cu baterii. Deci modelele de business se vor adapta, la fel şi piețele, fără ca aceasta să oprească dezvoltarea surselor de energie regenerabilă”, a afirmat oficialul PPC.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *