Acasă » Interes general » REI: Vedem o ușoară înghețare a investițiilor, ne rugăm de companii să investească

REI: Vedem o ușoară înghețare a investițiilor, ne rugăm de companii să investească

25 octombrie 2022
Interes general
energynomics

Companiile din România ezită să facă noi investiții, chiar dacă la nivel național există o multitudine de programe de cofinanțare, a declarat Roxana Mircea, Managing Partner al REI Grup.

”Vedem o ușoară înghețare a investițiilor. Este pentru prima oară în zece ani când ne rugăm noi de companii să facă investiții. Oamenii sunt indeciși dacă să mai facă investiții sau să mai stea. Noi le recomandăm să nu stea, pentru că sunt multe oportunități”, a spus Mircea, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

O analiză recentă a REI a relevant că firmele au la dispoziție peste 2,5 miliarde de euro în următoarele luni pentru investiții în producția de energie verde sau creșterea eficienței energetice, în digitalizarea activității IMM, reciclare, producție sau în retehnologizarea IMM, în cea mai aglomerată perioadă în finanțări nerambursabile pe care a traversat-o țara noastră, de la aderarea la UE, în 2007.

Pe anumite măsuri, finanțarea nerambursabilă poate ajunge la 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

DESCARCĂ PREZENTAREA ROXANEI MIRCEA

REI, grup de companii specializate în atragerea de finanțări nerambursabile din fonduri europene sau ajutoare de stat, are peste 80 de consultanți și 13 birouri regionale. REI are peste 1.000 proiecte finanțate, peste 800 de proiecte implementate și o rată de succes de 99%.

Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.

a

Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *