Acasă » Electricitate » ABB vrea să colaboreze cu universitatea Timișoara în robotică și AI

ABB vrea să colaboreze cu universitatea Timișoara în robotică și AI

25 octombrie 2022
Digitalizare
energynomics

Grupul ABB are colaborări cu peste 100 de universități la nivel global, inclusiv cu universitatea București, dar își dorește să înceapă o colaborare și cu universitatea Timișoara în domeniile robotică și inteligență artificială.

”ABB colaborează cu peste 100 de universități la nivel global, inclusiv cu cea din București, și vrem să începem o colaborare pe zona de robotică și inteligență artificială și cu universitatea din Timișoara”, a declarat Nicușor Stan, Manager Dezvoltare Afaceri Traction Motion Business pentru zona Balcanilor, în cadrul conferinței “Comunități sustenabile – Timișoara”, organizate de Energynomics și SmartiCity.

Grupul are 800 de ingineri în zona de cercetare, și operează o rețea de șapte laboratoare de cercetare și 45 de centre de cercetare/dezvoltare.

Investițiile anuale derulate de ABB depășesc 1,3 miliarde de dolari. Totodată, ABB investește în peste 15 start-up-uri în fiecare an.

Stan a adăugat că Timișoara este singurul oraș din România care a optat pentru bateriile LTO produse de ABB pentru transportul electric urban. Aceste baterii au o durată de funcționare de 15 ani sau peste 20.000 de cicluri de încărcare/descărcare. Grupul ABB produce peste 10.000 de astfel de soluții pe an iar cererea este extrem de ridicată mai ales în sectorul transportului urban sustenabil.

DESCARCĂ PREZENTAREA LUI NICUȘOR STAN

ABB are o fabrică de baterii LTO în Elveția, cu o producție anuală crescută de la 25 MWh în 2019, la 50 MWh în 2022. În 2023, capacitatea fabricii urmează să fie majorată la 75 MWh.

Conferința a fost organizată de Energynomics și SmartiCity cu sprijinul partenerilor ABB, Bosch, EximBank, Geminox, Kawasaki Gas Turbine Europe, LAPP Romania, Novotrol, Phoenix Contact, REI Group, UP Romania, Wiren.

a

Pe toată durata evenimentului, reprezentanții Novotrol au răspuns întrebărilor participanților. Novotrol este canalul partener al grupului Baker Hughes pentru divizia T.P.S. (Turbomachinery and Process Solutions) si F.&P.T. (Flow & Process Technologies) pentru România. „Povestea noastră a început în anul 1996 alături de divizia F.&P.T. Masoneilan Control Valves și Consolidated Safety Valves. 27 de ani mai târziu suntem tot alături de F&P.T. dar alături de noi si divizia T.P.S. Nuovo Pignone și Thermodyn oferind soluții mai complete și mai complexe precum turbine pe gaz și compresoare”, ne-a spus Andrei Paraschiv, Sales Engineer la Novotrol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *