Acasă » Regenerabile » Radu Timiș: Cris-Tim nu așteaptă soluții din partea statului, dezvoltă noi proiecte regenerabile

Radu Timiș: Cris-Tim nu așteaptă soluții din partea statului, dezvoltă noi proiecte regenerabile

2 octombrie 2022
Mediu
energynomics

Marii jucători industriali nu trebuie să aştepte doar soluții din partea statului pentru a rezolva problema prețului mare al energiei, ci este nevoie de investiții planificate pentru a depăşi acest obstacol şi a deveni sustenabili, a afirmat Radu Timiş, proprietarul grupului Cris-Tim.

„În ceea ce priveşte ce se întâmplă astăzi cu prețul energiei, nu putem aştepta, ca jucători mari sau mijlocii din industria alimentară, soluții numai din partea statului. Ce facem noi, compania noastră: avem deja două stații de biogaz, o stație de biomasă de câte un MW fiecare şi acum instalăm 5 MW solari, deci noi ne-am rezolvat problema cu energia, suntem sustenabili”, a spus Timiş, citat de Agerpres.

El a arătat că, pentru atingerea acestui obiectiv, sunt necesare noi investiții în digitalizare.

„Dar trebuia să ne trezim acum câțiva ani, să investim în lucrurile astea. Se vorbeşte de o criză alimentară de 4-5 ani. Câți anticipează ce se va întâmpla? Într-adevăr sunt probleme pe tot fluxul. Îngrăşământul chimic s-a scumpit de 2-3 ori şi trebuie să utilizăm mai mult, pentru că pământurile sunt sărăcite. Dacă nu găsim o soluție de a folosi un îngrăşământ natural şi altceva, sigur că ne paşte foametea”, a mai spus reprezentantul companiei.

Potrivit lui Timiş, fermele Cris-Tim nu vor mai folosi deloc îngrăşământ chimic de anul viitor, iar anul acesta – doar în proporție de 20%.

„Costurile scad şi chiar în această secetă mare noi am avut producție dublă de cereale decât cu un an înainte. Adică soluții sunt”, a subliniat el.

Un comentariu la „Radu Timiș: Cris-Tim nu așteaptă soluții din partea statului, dezvoltă noi proiecte regenerabile”

  1. Stimate domnule Radu Timis
    Va salut cu deosebit respect.
    Ma bucur ca (mai) sunt proprietari de afaceri reale, care investesc (si in) energie regenerabila.
    Daca si la dumneavoastra sunt vanturi (potential generatoare de energie), eu va invit sa investiti in energia vantului, pentru dumneavoastra si pentru altii. Sunt sigur ca veti avea mare succes.
    Noile Turbinele Eoliene pe care eu le propun sunt mult deosebite fata de ce exista acum in piata, contin mai multe inventii.
    Vor avea cel mai mic pret pe MW instalat.
    Se pot realiza in Romania, intr-un atelier mecanic, sau fabrica, partea mecanica; partea electrica se importa (daca este un producator intern, foarte bine).
    Noile Turbine Eoliene vor face energie electrica, vor transporta apa, vor avea rezervor de apa, nu vor produce zgomot, vor asigura folosirea spatiilor din interiorul si din jurul lor, vor avea sisteme de franare, (la vant foarte puternic) constructiv, vor asigura energie pentru incalzirea apei pentru irigatii, vor putea functiona in „drumul pasarilor”, vor asigura monitorizarea larga a terenurilor, vor fi obiective turistice active. Pe parcurs le vom descoperi noi calitati si utilizari constructive.
    Putem incepe, normal, cu o TURBINA de 30 kW P.I. o investitie de $ 30.000 – 40.000. Desigur ca, odata cu cresterea Puterii Instalate, scade pretul pe MW.

    ENERGIE DIN VANT
    Sunteti interesati sa produceti, sau sa folositi, o Noua Turbina Eoliena ?
    Buna ziua,
    Ma numesc Neacsu Ion, sunt un inventator din Constanta, Romania.
    In energia vantului eu am o inventie cu care se pot realiza Turbine Eoliene cu Puteri Instalate de la 1kW la 16 MW.
    Aceste turbine vor lucra oriunde este vant (de la 2m/sec.), din varf de munte, in larg de mare; vor fi echipate sa poata produce, in acelasi timp sau pe rand (conform dorintei utilizatorului), energie electrica si/sau sa transporte apa din put, lac, rau, etc., apa pentru irigatii, desecari, etc.
    Turbinele Eoliene pe care le vom produce impreuna sunt mult deosebite de cele existente acum pe piata. Turbinele noastre vor avea si alte importante functii.
    Pretul de cost pe MW P.I. al turbinelor propuse este mult scazut.
    Daca sunteti interesati, detaliem si colaboram.
    Multumesc.
    Cu stima,
    Ion Neacsu, inventator, Constanta, Romania,
    E-mail: [email protected],
    Telefon: +40722618640.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *