Acasă » Petrol și Gaze » Explorare și producție » Prospecţiuni concediază muncitori din pricina întârzierilor determinate de proteste

Prospecţiuni concediază muncitori din pricina întârzierilor determinate de proteste

energynomics

Directorul general al companiei de servicii geofizice şi geologice Prospecţiuni spune că a concediat câteva zeci de persoane dintre cei 2.600 de angajaţi, din cauza întârzierilor la lucrări, determinate de protestele privind explorarea gazelor de șist.

„Dacă am putea lucra, am avea nevoie de 4.400 de angajați. Acum avem 2.600 de angajați. (…) Am avut întârzieri din cauza agitatorilor și protestatarilor și a trebuit să concediem câteva zeci de angajați, mai ales din cei necalificați, în zona Vasluiului. Lucrările merg încet. Nu pot păstra oameni care nu au ce munci. Protestele îi afectează pe cei săraci„, a declarat pentru Mediafax directorul general al Prospecțiuni, Gehrig Schultz. Deși contractele se derulează lent în România, Prospecțiuni poate beneficia financiar de expansiunea pe cinci noi piețe din Africa și Asia.

Întârzieri sunt înregistrate în șapte din nouă contracte de prospectare care sunt în acest moment în derulare, avizele sunt obținute mai greu, iar liderul companiei opinează că firmele și autoritățile centrale trebuie să conlucreze pentru o ieșire cât mai rapidă din impas. „Este evident că trebuie găsită o soluție în două-trei luni. Cu soluții trebuie să vină și Guvernul și companiile de petrol și gaze, iar populația ar trebui să înceapă să își dea seama ce se întâmplă„, a spus Gehrig Schultz.

El și-a exprimat îndoiala vis-a-vis de importanța unor proteste pe scară mică și locale în contextul unor decizii care privesc dezvoltarea națională în ansamblu, și a menționat că atractivitatea și credibilitatea României pentru menținerea unui climat investițional scad.

În opinia directorului Prospecțiuni, Dobrogea și Vaslui rămân în continuare cele mai importante două regiuni în care potențialul de gaze de șist poate fi confirmat, în ciuda semnalmentelor timide care indică potențiale acumulări și în alte părți ale României. Oficialii Chevron au declarat marţi că explorarea gazelor de şist în Pungeşti va începe în două-trei săptămâni, urmând ca procesul de forare pentru extragerea probelor de sol în vederea evaluării zăcământului să se facă în 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *