Acasă » Regenerabile » Proiectele pentru producția de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august

Proiectele pentru producția de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la 16 august

9 august 2022
Regenerabile
energynomics

Proiectele pentru producția de hidrogen din surse regenerabile se pot depune până la data de 16 august iar valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită este de 50 milioane euro pe întreprindere, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Investim în energie curată! 149 de milioane de euro prin PNRR pentru producția de hidrogen din surse regenerabile. Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, schema de ajutoare a României în valoare de 149 de milioane euro! Valoarea maximă a ajutorului de stat stabilită, care se va acorda în baza Orientărilor privind ajutoarele de stat pentru climă, protecția mediului şi energie pentru 2022 este de 50 milioane euro pe întreprindere, pe proiect de investiții”, a scris marți, pe Facebook, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Solicitanții eligibili sunt: producători de gaz natural, micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare de energie electrică,micro-întreprinderi, întreprinderi mici, mijlocii şi mari producătoare/consumatoare de hidrogen, unități administrativ-teritoriale, institute naționale de cercetare-dezvoltare în domeniul energiei, având personalitate juridică, definite prin OG 57/2002, inclusiv asocieri/parteneriate formate din aceşti actori.

Comisia Europeană a aprobat, luni, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare a României în valoare de 149 de milioane euro pusă la dispoziție prin intermediul Mecanismului de redresare şi reziliență („MRR”) pentru a sprijini producția de hidrogen din surse regenerabile, informează un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.