Acasă » Interes general » Producătorii auto germani înregistrează vânzări peste medie ale modelelor hibrid

Producătorii auto germani înregistrează vânzări peste medie ale modelelor hibrid

19 iunie 2020
Interes general
Energynomics

Producătorii auto germani BMW, Mercedes și Audi au înregistrat în acest an vânzări peste medie de vehicule hibride plug-in, potrivit unui raport al Center of Automotive Management (CAM). În timp ce aceste vehicule reprezintă doar 3,9 la sută din toate mașinile nou înmatriculate în Germania între ianuarie și mai, BMW, Mercedes și Audi au înregistrat o pondere între 7,0 și 8,3 la sută, potrivit Clean Energy Wire.

VW, care mizează foarte mult pe vehicule pur electrice, a atins doar o pondere de 1,9 la sută. CAM a declarat că, în această perioadă, au fost vândute un număr de 74.980 de modele hibrid electrice și plug-in pur – o creștere de 92 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut – din care 36.188 au fost vehicule electrice cu baterii (o creștere de 43 la sută) și 38.792 au fost plug-in- o creștere de aproape trei ori. VW este liderul pieței vehiculelor electrice pure, cu vânzări de 9.090 de mașini, depășind deja totalul anului trecut. Aceasta urcă cota VW pentru acest tip de modele la 4,9%, față de 3,3% pentru Audi, 2,6% pentru BMW și 0,4% pentru Mercedes.

„Cifrele vânzărilor din Germania dezvăluie că producătorii auto germani pot continua să beneficieze de ascensiunea pieței”, a spus Ștefan Bratzel, care a efectuat analiza. El a prognozat că vânzările totale de mașini electrice se vor dubla în acest an până la aproximativ 220.000, datorită sprijinului guvernamental suplimentar, ca parte a pachetului de stimulare.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *