Acasă » Regenerabile » Raportul privind energia regenerabilă globală al REN21 arată că este necesară urgent o schimbare sistemică

Raportul privind energia regenerabilă globală al REN21 arată că este necesară urgent o schimbare sistemică

19 iunie 2020
Regenerabile
Energynomics

Raportul privind starea globală a regenerabilelor 2020 (RSE21) realizat de REN21 evidențiază creșterea impresionantă a energiilor regenerabile în ultimii cinci ani, dar subliniază că guvernele trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a asigura un viitor curat pentru energie.

Raportul anual REN21, la care IHA contribuie cu date și analize privind sectorul hidroenergetic, reprezintă o imagine de ansamblu asupra stării energiei regenerabile. Peste 200 GW de noi capacități de generare a energiei regenerabile au fost instalate în 2019, cea mai mare creștere înregistrată vreodată, ridicând totalul acestora la 2.588 GW. Din acestea, capacitatea hidroenergetică este de 1.308 GW.

Regenerabilele au reprezentat 75% din noile capacități generatoare de energie la nivel global. Solarul se situează în partea de sus a listei cu 57%, urmat de eolian (30%) și hidro (8%). Creșterea rapidă a capacității instalate și răspândirea surselor variabile de energie electrică regenerabilă (VRE) evidențiază necesitatea serviciilor de stocare și flexibilitate a energiei electrice.

Hidrocentrelele cu pompaj reprezintă cea mai dezvoltată tehnologie de stocare a energiei din lume. Potrivit raportului, piața globală de stocare a energiei a atins 183 GW în 2019, pompajul reprezentând 158 GW.

Autor: Energynomics

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *