Acasă » Regenerabile » Solar » ProCredit Bank România finanțează două proiecte solare de aproape 10 MWp

ProCredit Bank România finanțează două proiecte solare de aproape 10 MWp

3 aprilie 2024
Regenerabile
energynomics

ProCredit Bank România anunță acordarea unei finanțări în valoare totală de 3,4 milioane de Euro grupului de companii 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL. Prin această finanțare se facilitează construirea a două parcuri fotovoltaice, unul cu o capacitate de 5,6 MWp și celălalt cu o capacitate de 4,3 MWp, ambele echipate cu un sistem de stocare a energiei prin baterii de 1 MW. Astfel, ProCredit Bank își întărește rolul de partener de încredere pentru promovarea dezvoltării durabile a întreprinderilor mici și mijlocii din România.

Investiția totală în cele două proiecte va fi de aproape 6 milioane de euro, din care ProCredit Bank va acorda o finanțare în valoare totală de 3,4 milioane de euro. Proiectele vor beneficia și de finanțare europeană cu fonduri nerambursabile prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

„În drumul nostru către o economie mai sustenabilă, eficiența în gestionarea și utilizarea energiei solare devine crucială pentru o tranziție energetică de succes către surse regenerabile. Colaborarea dintre ProCredit Bank și grupul 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL exemplifică un model de finanțare de succes, bazat pe fonduri europene prin PNRR și sprijinul financiar oferit de Bancă. Suntem mândri să contribuim astfel la dezvoltarea unei infrastructuri energetice durabile la nivel național”, a declarat Ștefan Manole, director general, ProCredit Bank România.

Companiile 3D Steel Design & Construct SRL și Hansarom Management & Consulting SRL au în plan dezvoltarea a două proiecte de parcuri fotovoltaice, în județul Prahova. Investiția realizată de 3D Steel Design & Construct SR în orașul Poenarii Burchii, constă într-o centrală fotovoltaică cu o capacitate de 5,6 MWp. Aceasta va fi montată pe sol pe o structură fixă și va include 9 816 panouri fotovoltaice de 580 Wp. Proiectul din Bănești, dezvoltat și deținut de Hansarom Management & Consulting SRL, constă într-o centrală electrică fotovoltaică la sol cu o capacitate totală de 4,3 MWp. Ambele proiecte sunt prevăzute cu câte un sistem de stocare a energiei cu baterie de 1 MW, care va funcționa ca un mecanism de echilibrare și stabilizare a rețelei pentru centrala fotovoltaică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *