Acasă » Interes general » Primăriile interesate pot obține asistență tehnică gratuită pentru abordarea sărăciei energetice

Primăriile interesate pot obține asistență tehnică gratuită pentru abordarea sărăciei energetice

11 februarie 2022
Dezvoltare profesională
energynomics

Până la 1 martie, autoritățile publice locale și organizațiile care lucrează cu acestea se pot înscrie pentru a obține asistență tehnică și sprijin în procesul de combatere a sărăciei energetice. Nu se va acorda vreun sprijin financiar. Propunerile selectate vor beneficia de până la 9 luni de sprijin personalizat din partea experților și echipei Centrului de consiliere privind sărăcia energetică al Uniunii Europene (EPAH) pentru a-și dezvolta acțiunile de combatere a sărăciei energetice.

Centrul de consiliere privind sărăcia energetică este administrat de Comisia Europeană la cererea Parlamentului European și constă într-o rețea colaborativă a celor care urmăresc eradicarea sărăciei energetice și accelerarea tranziției energetice juste a administrațiilor locale din Europa. Misiunea sa este de a fi un centru de expertiză în materie de sărăcie energetică în Europa pentru administrațiile locale și pentru toate părțile interesate în luarea de măsuri pentru combaterea sărăciei energetice în Europa. Pe pagina sa de web sunt disponibile diferite resurse pentru a ghida părțile interesate în punerea în aplicare a unor acțiuni concrete și în combaterea sărăciei energetice în contextul local specific.

Pentru România, actualul apel de proiecte de asistență tehnică este gestionat de echipa Ashoka. Pe 10 februarie a fost organizat un webinar introductiv, disponibil aici „Autorități, companii, ONG-uri: cum ne putem implica în combaterea sărăciei energetice?”

 

Toate informațiile despre EPAH sunt disponibile aici.

Cursul introductiv despre sărăcie energetică (cu subtitrare în limba română) este disponibil aici.

Pagina apelului de proiect este aici .

Aici puteți găsi un video care vă arată pas cu pas cum să vă înregistrați.

Aici puteți descărca prezentarea și videoclipul webinarului susținut în limba engleză (în josul paginii) .

Cele mai frecvente întrebări despre program sunt disponibile aici.

Raportul EPAH cu cele 24 de studii de caz, în limba română.

Atlasul EPAH este disponibil aici.

Puteți să adresați întrebări către Helpdesk EPAH și Ashoka România aici și aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *