Acasă » Interes general » PNL depune moțiune împotriva ministrului Energiei Anton Anton

PNL depune moțiune împotriva ministrului Energiei Anton Anton

10 aprilie 2019
Interes general
Bogdan Tudorache

PNL a depus, miercuri, la Camera Deputaților, o moțiune simplă pe Energie, prin care acuză Ministerul Energiei de creșterea taxelor și crearea unui haos legislativ.

”Prețurile finale la energie electrică au crescut cu peste 20% în 2018 față de nivelul din 2015. Prețurile finale la gaz natural au crescut cu peste 15%. Aceasta este consecința faptului că Guvernul PSD-ALDE a crescut taxele, a creat un haos legislativ, iar consumatorii nu își cunosc drepturile pe care le au într-o piață liberă. Mai grav este că piața a fost afectată de distorsiuni majore întrucât atât ANRE, cât și companiile mari în care statul român este acționar majoritar sau semnificativ, au fost deprofesionalizate și politizate prin angajarea “în masă” a unor rude, apropiați sau oameni de partid ai liderilor PSD-ALDE”, se arată în textul moțiunii.

”Tema este de actualitate – suntem foarte îngrijorați de creșterea prețului la energie electrică și gaze, de faptul că nu avem o strategie energetică națională aprobată până acum, o tot discutăm de cinci ani de zile, de faptul că securitatea energetică a României este pusă în pericol, de faptul că suntem marginalizați în Europa și de faptul că nu încurajăm consumul de gaze naturale, nici până la această oră o hotărâre de Guvern care trebuia aprobată din 17 septembrie nu este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat în plenul Camerei Deputaților liberalul Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Moțiunea simplă pe energie va fi dezbătută luni, în plenul Camerei Deputaților, iar votul final va fi marți, a decis Biroul permanent al Camerei.

Senatul a amânat miercuri, încă o dată, dezbaterea și votarea moțiunii simple a Opoziției împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care parlamentarii PSD și ALDE au absentat masiv.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *