Acasă » Electricitate » CE a publicat cel de al patrulea raport privind starea uniunii energetice

CE a publicat cel de al patrulea raport privind starea uniunii energetice

10 aprilie 2019
Electricitate
energynomics

Conform celui de-al patrulea raport privind starea uniunii energetice adoptat marți, Comisia Europeană și-a îndeplinit pe deplin angajamentele legate de viziunea sa privind o strategie a uniunii energetice prin care se garantează o energie accesibilă, abordabilă, sigură, competitivă și durabilă pentru toți europenii, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Raportul este însoțit de două documente care prezintă progresele înregistrate în domeniul energiei din surse regenerabile și al eficienței energetice. În paralel, Comisia prezintă, de asemenea, un raport privind punerea în aplicare a planului de acțiune strategic privind bateriile și o comunicare referitoare la un proces decizional mai eficient și mai democratic în cadrul politicii UE în domeniul energiei și al climei, conform Agerpres.

„Raportul nostru arată modul în care toate măsurile privind uniunea energetică se combină pentru a face ca politica noastră să fie pregătită pentru viitor. Dispunem astăzi de o structură capabilă să redirecționeze investițiile către tehnologii și soluții orientate către viitor. Am demarat, de asemenea, luarea de măsuri pentru industrie, cum ar fi fabricarea de baterii în Europa, asigurându-ne totodată că nu vom lăsa în urma niciun european de-a lungul procesului de tranziție”, a declarat vicepreședintele CE, Maros Sefcovic.

„Trebuie să continuăm implementarea energiilor din surse regenerabile în întreaga Europa și să intensificăm eforturile pentru a economisi mai multă energie. Trebuie să ne angajăm într-un proces de transformare, conștientizând urgența imediată a acestei necesități într-o măsură mai mare decât se întâmplă în prezent”, a declarat și comisarul pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cańete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *