Acasă » Interes general » PMB investește într-o nouă hartă digitală a rețelelor de utilități

PMB investește într-o nouă hartă digitală a rețelelor de utilități

8 decembrie 2022
Interes general
Bogdan Tudorache

Primăria Municipiului București va investi într-o nouă hartă digitală a tuturor rețelelor de utilități aflate în subteranul orașului, a anunțat primarul Nicușor Dan, într-o postare pe pagina oficială de socializare.

”Dorim să realizăm o hartă digitală a tuturor rețelelor de utilități aflate în subteranul orașului, fie că este vorba despre țevi de termoficare, rețele electrice, telecomunicații, gaze, apă-canal. Utilizarea unui astfel de program va duce la reducerea timpului de execuție a lucrărilor de investiții și implicit la reducerea costurilor”, a afirmat Nicușor Dan.

”Mai mult, toate documentele sau hărțile care cuprind astfel de rețele sunt extrem de vechi, au peste 30 de ani și nu mai corespund cu ceea ce există de fapt în realitate, în teren. S-a construit foarte mult, fără o sistematizare corespunzătoare și toate aceste modificări nu apar în evidența autorităților locale. Pentru aceasta, am avut astăzi o ședință de lucru cu direcțiile de specialitate din Primăria Capitalei precum și cu reprezentanții unei companii care oferă astfel de servicii și care ne-au explicat care sunt pașii unui astfel de demers”, a adăugat Primarul Capitalei.

”Vom face toate demersurile necesare pentru a contracta servicii de cartografiere a sistemelor de utilități publice și de digitalizare a bazelor de date”.

Oficialul a mai spus că elaborarea de către administrația locală a unei baze de date a rețelelor este o obligație stipulată în Legea 51/2006 – a serviciilor comunitare de utilități publice.

”De aceea intenționăm să colaborăm și cu primăriile de sector pentru a colecta toate informațiile pe care le dețin iar în final, dezvoltatorii sau firmele de profil care doresc să deschidă un șantier să nu mai fie nevoiți să obțină avize de la toți furnizorii de servicii publice ci să se adreseze Primăriei Capitalei care să poată emite, utilizând acest program, un singur aviz”.

Autor: Bogdan Tudorache

Activ în presa economică și de afaceri de 26 de ani, Bogdan a absolvit Dreptul, apoi a urmat cursuri intensive de economie și Business English. A avansat până în poziția de redactor-șef încă din 2006 și a asigurat managementul și politica editorială pentru numeroase publicații economice dedicate în special comunității investitorilor străini în România. Din 2003 și până în 2013 a fost activ mai ales în sectorul financiar-bancar. A început colaborarea cu Energynomics în 2013, remarcându-se prin cunoștințe avansate ale piețelor, comunităților de afaceri și un stil editorial matur, atât în limba română, cât și în engleză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *