Acasă » Petrol și Gaze » Consumatori » Petrolexportimport își dezvoltă unitățile de stocare pentru creșterea comerțului cu GPL

Petrolexportimport își dezvoltă unitățile de stocare pentru creșterea comerțului cu GPL

22 octombrie 2013
Consumatori
energynomics

Firma de comercializare de produse petroliere Petrolexportimport va construi un nou depozit pentru stocarea gazului petrolier lichefiat (GPL) și își va extinde și depozitul pe care îl deține în Popești-Leordeni, o localitate de lângă București. Valoarea totală a investiție se ridică la 3 milioane de euro.

„Valoarea totală a investiţiei este de circa 3 milioane de euro, finanţată din credit bancar şi cu aport financiar propriu şi se va derula în perioada 2014-2015. Prin realizarea acestei investiţii se asigură condiţiile necesare pentru creşterea cifrei de afaceri şi a profitului realizat”, se arată în comunicatul companiei transmis luni Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform precizărilor companiei, GPL câștigă anual o cotă de piață medie de 12% pe segmentul combustibilului destinat transportului datorită prețul scăzut. În medie, 1 litru de GPL costă cu 50-60% mai puțin decât 1 litru de benzină sau de motorină.

Petrolexportimport a fost înfiinţată în 1948 şi înainte de 1990 era principala companie prin intermediul căreia se desfăşurau afacerile cu petrol ale României. În 1999 firma Laird Resources a cumpărat în 1999 de la fostul Fond al Proprietăţii de Stat 51% din acţiunile Petrolexportimport, apoi şi-a majorat participaţia la 76,7%.

În ultima ședință de tranzacționare ultimul preț la care s-au comercializat acțiunile Petrolexportimport a fost de 18 lei/acțiune, rezultând o capitalizare bursieră de circa 7,36 milioane de lei (1,65 milioane de euro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *