Acasă » Electricitate » Peste 345 de milioane de lei pentru proiecte energetice – contracte semnate în POIM

Peste 345 de milioane de lei pentru proiecte energetice – contracte semnate în POIM

2 februarie 2022
Electricitate
energynomics

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a semnat, în luna ianuarie 2022, 6 contracte de finanțare în valoare de peste 345 de milioane de lei, pentru proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice depuse în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Principalul beneficiar este Municipiul Constanța, cu o valoare totală a finanțării de 231,5 milioane de lei, în doua contracte de reabilitare a 21,6 km (43,2 km conducte) din rețeaua termică a orașului.

Distribuție Energie Oltenia SA are un contract de 43,46 milioane de lei pentru modernizarea rețelei electrice de distribuție și creșterea capacității de distribuție stație de transformare 110 / 20kv Caracal Vest pentru evacuarea energiei electrice produse de CET-uri. Cu 28,5 milioane de lei DELGAZ GRID va moderniza stații de transformare în scopul preluării energiei electrice produse din resurse regenerabile la stațiile Siret, Bucecea, Dorohoi.

Municipiul Botoșani va primi aproape 43 de milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de termoficare urbană, iar Romcarbon va folosi 1,1 milioane de lei pentru implementarea unui sistem inteligent de monitorizare a consumurilor energetice în cadrul companiei.

MIPE și-a propus să atragă în acest an, prin POIM, 1,8 miliarde euro, a declarat Cristian Roman, secretar de stat în cadrul MIPE. În total, în luna ianuarie au fost semnate 95 contracte de finanțare în valoare cumulată de 530 milioane lei. Cele mai multe proiecte vor asigura sprijin financiar pentru limitarea răspândirii pandemiei COVID-19 în școli și spitale.

În prima lună a anului România a efectuat plăți de aproape 700 de milioane de lei către beneficiarii din cadrul POIM. Din 2016, valoarea totală a acestor plăți depășește 24,6 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *